Dál se čeká na první jarní gól. Pardubice se neprosadily doma s Táborskem, ani v Olomouci a v sobotu přivítají (10.15) Ústí nad Labem.

Mají však šňůru, kterou se mohou chlubit. Koncovka drhne. Ale samy neinkasovaly už 386 minut.

Natáhly šňůru z podzimu, celkem neprohrály už 6 zápasů v řadě. Zpráva číslo jedna zní: podařilo se nahradit stopera Filipa Kopřivu. Defenzivní čtyřka bez něj funguje úplně stejně jako před zimní pauzou.

Teď ještě vyřešit problém na druhé straně… „Radost z té šňůry, kterou držíme vzadu, mám. Spíš potřebujeme nějaký gól už ale dát. Doufám, že 
v příštím kole to vyjde a Ústí doma porazíme," přeje si brankář Luděk Frydrych.

„Mrzí nás, že jsme se ještě střelecky neprosadili, pracujeme na tom pořád, ne jen nyní, kdy se nám nedaří. Chceme se 
v ofenzivní stránce zlepšit a znovu se musíme naučit, jak být nebezpeční ve vápně," káže trenér Jiří Krejčí.

Na sobotu má jeho tým extra motivaci navíc. Během podzimu odehrál jeden zápas s označením „blbec". V Ústí nad Labem! Východočeši prohráli 1:4, podali nejhorší výkon sezony.

„Motivace to rozhodně je," připustil i Krejčí. „Teď ji chceme Ústí oplatit. V sobotu půjdeme na hřiště s tím, že uděláme maximum pro výhru. Přemýšleli jsme i o nějakých změnách v sestavě a myslím, že 
k nějakým drobným věcem dojde," naznačil pardubický trenér. Do obrany ale nejspíš sahat nebude. To samé platí i pro brankáře Frydrycha.

V zimě ho určil novou jedničkou a on se mu v Olomouci odvděčil, když chytil dvě tutovky. Možná, že teď v sobotu bude mít práci zase. Jiří Krejčí varuje, že Ústí má sílu: „Je třeba si dobře pohlídat útočníka Smolu, nebezpečný je i Veverka, který nám dával před rokem u nás doma gól. Soupeř je kvalitní a ambiciózní, nevyhýbá se slovům o možném postupu do ligy."

Na druhou stranu Ústí pálí podobný problém jako jeho soubor. Střelecky zamrzlo doma. Venku bralo bod za remízu 2:2, ale na svém hřišti končil jeho zápas dvakrát bez branek.

„Trápíme se v koncovce, ale na to není lék. Prostě musíme hrát a snažit se to zlomit," řekl pro klubový web ústecký trenér Petr Němec.

Defenzivní čtyřka

Vojtěch Kakrda (26 let), levý kraj: Z role věčného pacienta se vyšvihl mezi největší opory týmu. Porazil artritidu a na kraji obrany našel svoje místo. Na levém kraji byla dřív díra. Už není, tohle místo má předplacené.
Ondřej Vencl (22 let), stoper: Silák, výborný ve hře hlavou a na svoji urostlou postavu je i hodně rychlý. Zalepil díru po Kopřivovi, setkat se s ním? To bolí. Trenéry přesvědčil, že je lepší než Zavadil, který přišel ze Zlína.
Tomáš Pospíšil (25 let), stoper: Vypadá to, že se definitivně dostal z útlumu, když s ním vymetala jeho mateřská Dukla. Je silný v rozehrávce, umí ze středu obrany vyvést míč. Na jaře je skvělý.
Martin Šejvl (24 let), pravý kraj: Dlouhé roky čekal, až se v Pardubicích uvolní místo ve středu obrany. To nikdy neklaplo a spíš z nouze musel kvůli zranění Přibyla na kraj obrany. Nakonec to byla parádní volba!