Hráčům, funkcionářům i fanouškům se zvedá tep a nevypadá to, že by měl do konce jara šanci se uklidnit. Tabulka se totiž po odehrání víkendového 
27. kola na horním i dolním konci opět vyrovnala, 
o zbývajících devět bodů, které jsou stále ve hře, se strhne ještě pořádná mela.

Jedinou jistotou je zatím pouze jméno prvního sestupujícího, kterým je rezerva Letohradu, která už nemá šanci dohnat třináctibodovou ztrátu. Přispěla k tomu vysoká a poněkud očekávaná porážka na hřišti pardubické rezervy.

V sestupových vodách je ale namočeno ještě sedm dalších týmů. Zvláště šestadvacetibodová trojice Přelouč, Žamberk a Moravská Třebová se budou muset ještě hodně zapotit, pokud se chce vyhnout pádu. 
A v o hrožení zůstávají i Lanškroun, Třemošnice, Moravany a Hlinsko. Zatím jsou tyhle týmy relativně v suchu, ale budou se muset ještě také hodně ohánět, aby jim sestupová voda nenatekla do kopaček.

Zraky fanoušků ale pochopitelně jako ostříži sledují i druhý konec tabulky. 
I v horním patře už je pořádně horko, do bojů o titul a postup může ještě promluvit pětice týmů.

K napětí přispěla i víkendová ztráta Holic, které prohospodařily těsný náskok v čele na hřišti 
Třemošnice. Naopak další 
z kandidátů na postup v tomto kole nezaváhali. Rezerva Pardubic neměla s Letohradem B nijak těžkou práci a přeskočila tak Holice díky lepšímu skóre na první příčce. Chrudim B si poradila doma s Českou Třebovou a ztrácí pouhé dva body na čelo. Ještě o bod zpět se drží Slatiňany. Šok nad výkony tohoto navrátilce do soutěže už sice vyprchal, přesto se s nimi musí v postupové matematice nadále počítat i díky poslední vydřené výhře na hřišti Lanškrouna. A vynechat z ní nelze ani Svitavy, které také stále ještě teoretickou šanci promluvit do postupových bojů.

Fanoušci by tak s sebou měli přibalit na stadiony kromě pořádných hlasivek také kalkulačky, protože každý bodík bude v závěru soutěže důležitý. Kde nakonec vypukne postupová radost a komu naopak zbudou hořké sestupové slzy? Otázek, které zbývá před koncem soutěže zodpovědět, je ještě mnoho. Uvidíme, jak se povede přímo na hřišti vyřešit jednotlivým týmům. nechat si ujít závěr soutěže by byl každopádně hřích. Tenhle dramatický kousek se totiž vyplatí sledovat opravdu až do samého konce.