Co bylo v utkání proti Ústí nad Labem (3:1) klíčem k úspěchu? 
Především to, že jsme hned na začátku druhého poločasu prolomili střeleckou smůlu. V první půli jsme měli tři nebo čtyři dobré šance, ale zase je nevyužili. Druhou půli jsme znovu zahájili aktivně, což nám na konci první tolik nešlo. Dali jsme dva góly, které nás uklidnily. 

Vnímáte to tak, že Pardubice jsou hodně aktivní právě na začátcích poločasů? 
Hlavně doma je to zřetelné. Necelých třicet minut hrajeme dobře, pak najednou vypadneme z tempa, chytí se soupeř. Určitě to není stejné po celý poločas. 

Dva góly vstřelil a o výhře znovu rozhodl Michal Petráň. Je pro vás nyní hodně důležitý? 
Dává góly, což je na fotbale to nejdůležitější. Je hodně vidět. My jsme samozřejmě rádi, že máme hráče, který zápasy dokáže rozhodnout. 

Poprvé jste nastoupili s Michalem Surzynem vedle sebe jako stopeři. Jak jste si vyhověli? 
To musí hodnotit trenér, hráli jsme prvně v tomto složení. Myslím, že až na jednu či dvě chyby to bylo dobré. Celkově se tam hosté moc nedostávali, nakonec dali gól až ze standardky. Dá se říct, že ze hry jsme je k ničemu výraznému nepustili. 

Ve druhé půli přišel na hřiště útočník Kacafírek. Neměli jste problém s výškovou převahou Ústí? 
Hosté viděli, že nemáme v obraně vysoké hráče. Když potom nastoupil jejich útočník, chodil s ním do hlavičkových soubojů i Honza Jeřábek. Na konci nám ještě pomáhal Filip Kopřiva, který střídal. Určitě jsme měli ve druhém poločase více práce.