„Chtěli jsme minimálně uhájit šesté místo, abychom nedegradovali podzimní část. Jsem rád, že se nám to povedlo, protože jsme jaro neměli úplně jednoduché. Za historicky nejlepší umístění ve FNL chci klukům poděkovat," uvedl pardubický trenér Jiří Krejčí.
V prvním poločase se Sokolov nikam netlačil a nechal aktivitu na domácím týmu. Pardubice ovšem šance nevyužily, a tak se po první vážnější situaci hostů prosadil Dvořák, jenž z první uklidil k tyči centr z pravé strany.

Pardubická mise Korejce Kima končí
Závěr utkání se Sokolovem a gól v nedělním utkání za rezervní tým. Víc už toho korejský fotbalista Daewon Kim s největší pravděpodobností v Pardubicích nestihne. Po téměř dvou a půl letech ho čeká další mise – návrat domů vzhledem k povinné vojenské službě.

Ještě do přestávky Pardubičtí stav otočili. Přesnou střelu nejprve vyslal Kakrda, po akci a zpětné přihrávce Fuska pak zakončoval před brankářem Kovář.

ZÁKROKY KNOBLOCHA

Klíčové momenty následovaly v rozmezí 58. až 67. minuty. V hlavní roli byl brankář Knobloch, který lapil tři tutovky útočníka Přeučila. A navrch si poradil i s tečovanou střelou.

„Tady se zápas lámal, Knobloch měl tři fantastické zákroky. Když jsme dali třetí gól, tak už jsem věřlil, že bychom to mohli dotáhnout do vítězného konce," popisoval kouč Pardubic.

Třetí trefu zařídil Fousek, kterého ideálně našel Kayamba. Hosté již jen v nastavení korigovali, když nejvýše vyskočil Mejdr.

Pardubice – Sokolov 3:2       
Fakta – 39. Kakrda, 44. Kovář, 74. Fousek – 32. Dvořák II., 90.+1 Mejdr.
Rozhodčí: Váňa – Kotalík, Choval.
ŽK: Zavadil, Kovář, Kudrna, Knobloch – Přeučil.
Diváci: 452.
Poločas: 2:1.
FK Pardubice: Knobloch – Pospíšil, Zavadil, Šejvl, Kakrda – Fusek (86. Kim), Kudrna, Kovář (89. Prokopec), Fousek – Petráň, Kayamba (83. Vencl). Trenéři: Krejčí a Míchal.
FK Baník Sokolov: Dvořák I. – Kopečný, Vrtělka, Kucalas, Urma – Machek, Kratochvíl – Mejdr, Dvořák II. (73. Procházka), Pouček (46. Medveděv) – Přeučil. Trenér: Šmejkal.

„Góly? Je to práce celého mužstva"

Brankový účet Pardubic v této sezoně uzavřel záložník Adam Fousek. Východočeši na konci sezony nasázeli Sokolovu tři branky, sám Fousek zaznamenal svůj šestý zásah v tomto ročníku FNL.
„V první řadě jsme se chtěli rozloučit vítězně se sezonou. V případě remízy Táborska s Ústím jsme mohli pomýšlet i na pátou pozici, ale i šesté místo je hezké," řekl ADAM FOUSEK (na snímku).

Co bylo nejdůležitější na cestě za výhrou nad Sokolovem?
Myslím, že jsme od začátku celkem dobře kombinovali. Dostávali jsme se do jejich vápna hlavně po pravé straně, ale zakončení nám vázlo. Prolomili jsme to až prvním gólem, pak už nám to šlo lépe.

Vedení jste pak drželi především díky pohotovým zásahům brankáře Milana Knoblocha…
I jeho zákroky nám samozřejmě pomohly. Milan tím jen potvrdil svou současnou formu. Na tréninku dře a je jenom dobře, že se mu teď tak dařilo.

Váš třetí gól byl nakonec vítězný. Jak obtížné bylo zakončení?
Snažil jsem se trefit zadní část brány, která byla otevřená. Víceméně jen stačilo nastavit nohu, gólman už na míč nemohl dosáhnout.

Adam Fousek – nejlepší střelec Pardubic v sezoně. Jak se to poslouchá?
Je hezké, že jsem byl na konci šesti gólových kombinací. Ale góly nejsou jen moje, je to práce celého mužstva.

Základ k šestému místu jste si vytvořili již v podzimní části, která byla úspěšnější…
Podzim se nám vyvedl hodně dobře, ať už v lize či v pohárové soutěži. Na podzim jsme získali 23 bodů, což je nejvíc za dobu našeho působení ve druhé lize. Byli jsme i psychicky nahoře, když se nám dařilo.

A teď na dovolenou?
Ve středu máme poslední trénink, kterým to zakončíme. Někdo ještě bude chodit hrát za béčko, pro ostatní už následuje zasloužená dovolená. Na ni už se těším.