Že skončí finále krajského poháru jednoznačným výsledkem? To vzájemné zápasy této sezony nenaznačovaly. Na podzim vyhrály Slatiňany po bezbrankové remíze na penalty, nedávno zase doma zvítězily Libišany po výsledku 2:1.

Ve finále poháru už bylo rozhodnuto po prvním poločase. Tři přesné zásahy nasměrovaly Slatiňany k zisku trofeje. „Povedla se nám celá první půle. Když vedete 3:0, tak už se pak hraje krásně," potvrdil Petr Myška, trenér Slatiňan. „Hrubé chyby a nedůraz v osobních soubojích. Když Slatiňany daly druhý gól, tak potom excelovaly a hrály opravdu dobře," hledal příčiny libišanský trenér Josef Kaufman.

Do vedení přitom mohli jít právě hráči Libišan, kdyby v 15. minutě zakončil Slezák ve vápně přesněji. „To byl právě moment, na který jsme spoléhali. Že dáme gól a potom to takticky uhrajeme. Gól jsme nedali, naopak nás Slatiňany trestaly," uvedl Kaufman.´

První a nakonec i klíčovou branku utkání vstřelil ve 22. minutě kapitán Petr Vladyka. „Přistoupili jsme k utkání poctivě, podařilo se nám dát celkem brzy gól. Od toho už se zápas odvíjel. První trefa je vždy důležitá," poznamenal Vladyka.

Vedle něj hráli i čerství mistři české futsalové ligy z Chrudimi – Lukáš Rešetár, Matěj Slováček a Tomáš Koudelka. Spartak nastoupil do finále v plné síle. „Jsou pro nás důležití, ale i ostatní kluci hráli skvěle. Předtím jsme si zase museli poradit v několika zápasech bez futsalistů," řekl slatiňanský kouč Myška. „Kluci, kteří střídali ve druhém poločase, to tam taky rozhýbali. Věděli jsme, do čeho jdeme, šli jsme si za svým cílem," dodal Vladyka.

O síle Slatiňan pochopitelně věděl i trenér Kaufman. „I přesto jsem čekal, že je potrápíme víc. Někteří naši hráči si tento zápas za klobouček nedají. Jsem z toho zklamaný, stejně tak i kluci. Slatiňany si nás vychutnaly, triumf jim přejeme," dodal na závěr.
Na tři góly v prvním poločase navázali hráči Slatiňan i ve druhé půli. V 66. minutě to již bylo 5:0. A tak i zápas skončil.

„Takový výsledek jsem rozhodně nečekal. Jsme samozřejmě rádi, protože jsme po dvou zápasech v této sezoně měli Libišanům co vracet. To se nám povedlo, jsme maximálně spokojeni," radoval se Myška.

Před jeho týmem je ještě jeden úkol. Dotáhnout celoroční snažení v krajském přeboru. Jasno může být už tuto neděli. „Vyhrát krajský přebor je naším dlouhodobým cílem. Doufám, že to pojistíme nebo i Třemošnice někde zakolísá. Na to ovšem nechceme spoléhat. Máme ještě dva zápasy na to, abychom to pojistili a vyhráli i přebor," prohlásil kapitán Vladyka.

„Půjdeme na vlně euforie z poháru. Pokud se to povede již teď v Chrudimi, tak to bude nádhera," dodal trenér Myška.
Pokud Slatiňany na hřišti chrudimské rezervy zvítězí, nemusí se již ohlížet na výsledek Třemošnice. První místo bude definitivně v držení Spartaku.

Fotbalový program v živanickém areálu nabídl kromě finálového utkání mužů i další program. Konala se Abeceda fotbalu pro mládežnické kategorie, ve finále Ondrášovka Cupu starších žáků pak Svitavy vyhrály jednoznačně 9:1 nad celkem Vysokého Mýta.