Dlouhých čtrnáct kol nepoznali svěřenci trenérů Milana Šmardy a Richarda Poláka svého přemožitele. Až Svitavy našly recept a trenér Zdeněk Válek přiznává, že se nechal inspirovat předchozím utkáním Živanic doma s Hlinskem, v němž se favorit na jednobrankové vítězství hodně nadřel. Oba svitavské góly zaznamenal zkušený Vacek. Živanice však mohou být s podzimním účinkováním v přeboru spokojeny. Dvanáct utkání vyhrály, remizovaly ve Vysokém Mýtě a v Poličce, teprve v posledním podzimním kole prohrály.

Lídr má šestibodový náskok před FK AS Pardubice. Tento velmi mladý celek vyhrál o víkendu ve Stolanech o jediný gól a zdá se, že je jedinou hrozbou pro živanický cíl sezony, kterým je jednoznačně postup do divize. Třetí v tabulce jsou Svitavy. V průběhu podzimu stabilizovaly sestavu, mužstvo má pevnou kostru a pokud zůstane pohromadě, může navázat na podzimní úspěšnost.

Magnetem kola byl souboj Hlinska s Vysokým Mýtem. Hosté vyhráli 3:2, když do noty jim hrály základní mezníky zápasu: Vlastenec hlineckého Černého, gól do šatny Podmajerského těsně před přestávkou a vítězný gól Podroužka ve druhé minutě nastavení. Touto výhrou Vysoké Mýto vystoupalo na čtvrtou příčku tabulky.

Stínem kola jsou opakovaně velmi nepřesná fakta oddílů pro noviny. Záměna jmen hráčů, nerespektování jejich rozestavení na hrací ploše (ve Skutči, v České Třebové, ve Stolanech), záměna střelce gólu (Stolany). Tato hrubá nedbalost a často neúcta k soupeři musí pro jarní odvety zmizet z povrchu zemského!