O co přesně v případu jde? V utkání 5. kola Vítkovice – Pardubice byl Petráň vyloučen, když v 56. minutě zůstal po souboji s ním na trávníku zraněný domácí hráč Jakub Kučera.

Rozhodčí Ondřej Pechanec do zápisu o utkání situaci popsal jako udeření soupeře loktem do obličeje mimo souboj o míč v nepřerušené hře s použitím nepřiměřené síly. Postižený hráč utkání nedohrál.

Pardubická strana již tehdy po utkání, které se hrálo 23. srpna, měla na situaci odlišný názor. I sám Petráň vyloučil jakýkoliv úmysl zranit protihráče.

„Bylo tam jen roztažení rukou. Jelikož hráč běžel v plném sprintu na Petráně a ještě uklouzl, tak si naběhl zrovna na tuto část ruky. Nebyl tam ovšem žádný pohyb dozadu, rozhodně ho nechtěl zranit,“ řekl pardubický trenér Jiří Krejčí.

I proto se může zdát dvouměsíční stopka jako příliš vysoký trest. „I po zhlédnutí záznamu na DVD jsem musel říct, že v tom žádný úmysl nebyl. A že se protihráč zranil? To k fotbalu někdy patří, samozřejmě je to smůla pro toho hráče a zároveň nešťastná náhoda,“ doplnil Krejčí.
Disciplinární komise posuzovala vyloučení jako disciplinární přečin za surovou hru. Výsledkem je trest na dva měsíce.

„Lékařskou zprávu, ze které zřejmě vycházela disciplinárka, jsem neviděl. Každopádně mi takto vysoký trest připadá hodně přitažený za vlasy,“ uvedl kouč.

Co znamená trest pro Petráně? V tuto chvíli už si „odseděl“ tři zápasy, čtyři ještě zbývají. To znamená, že by mohl zasáhnout až do utkání proti Varnsdorfu, které se hraje 28. října. Tedy pokud neuspěje s případnou žádostí o zmírnění trestu.

Jeho absenci pocítily Pardubice v posledních dvou zápasech, kdy nedokázaly skórovat. „Umí se dobře pohybovat v pokutovém území a hrát hlavou. I to je jedna z věcí, která nám v současné době chybí. Je to o produktivitě, musíme zvednout hlavy a vypracovat si ještě více šancí,“ nabádá Krejčí před dalšími zápasy.

Loni Petráň zvládl ve FNL 12 gólů, v této sezoně se v pěti zápasech trefil třikrát. „Samozřejmě, že pro hráče je takový výpadek nepříjemný, i na psychiku. Musí teď tvrdě trénovat. Uvidíme, jak to vše dopadne,“ uzavřel trenér Krejčí.