Až budete studovat pardubickou sestavu po první jarním kole, možná se budete divit.
Měli jste ji naučenou, že byste vysypali jména z rukávu i ve dvě ráno? Tak to máte zase práci!

Do úvodního zápasu ve Varnsdorfu musí trenér Martin Svědík postavit úplně jiný tým.
Jen si to spočítejte. Jan Javůrek s Jaroslavem Dittrichem odešli pryč. Tomáš Prorok skončil s fotbalem. David Norek a Jan Jeřábek jsou v trestu kvůli čtyřem žlutý kartám. Málo? Jan Řezníček je na marodce a ještě dlouho na ní bude. Docela síla…

Svědík navíc v mužstvu přivítal dva špičkové krajní záložníky. Dá se předpokládat, že Lukáše Rešetrára i Tomáše Rezka nasadí od první minuty. Nechat jednoho z nich sedět? To by byl hřích!
Potom by už nezbylo místo na Martina Hundáka a oproti ideálu z podzimu by se sestava měnila na sedmi postech.
Největší ránu dostane středová řada. Změny? Pravděpodobně čtyři.

Střed obsadí duo Petr Kudrna, Tomáš Dubský. První má s druhou ligou jen minimum zkušeností, ale má za sebou vydařenou přípravu, a klidně může patřit k objevům jara. Druhý na začátku sezony spíš střídal, postupně si však našel místo v systému s pěti záložníky. Byl tím, kdo dodával hře říz. „V prvním kole po přípravě působí skoro každý tým nesehraně. Pro mě to není nic nového," mávnul rukou nad tím, že ve Varnsdorfu vedle něho nejspíš nastoupí tři noví spoluhráči. „Pardubice tady měly nějakou kostru dlouhodobě a teď přijde změna. Snad to bude na stejné a nebo ještě lepší úrovni," věří.

Na konci podzimu se trenér Svědík do systému s pěti hráči ve středové linii zamiloval. Na hrotu zůstával osamocený Jaroslav Dittrich, pod ním operoval Jeřábek, kraje měli pod palcem Javůrek s Hundákem a zpátky se drželi Řezníček s Dubským.

„Pro mě je lepší, když nás je uprostřed hřiště pět, našemu stylu to i víc sedí. Hrajeme ze zajištěného bloku a vyrážíme do brejků. Je výhodnější, když máme střed hřiště víc zahuštěný," oblíbil si hru na „pět" i Dubský.

Zkusí osvědčený způsob Svědík i v neděli ve Varnsdorfu?  Spíš ne. V posledním přípravném utkání proti Zápům nasadil dva útočníky.
Možná ale chtěl soupeře jenom zmást. To by se pak na hrotu se objevil osamocený Petrus, pod ním patrně Rešetár (Hundák) a na kraji Hodas…