Přelouč B – Holice B 0:4

Michal Strnad, trenér Přelouče B: „První velkou příležitost si vypracoval náš tým. Slabý měl na kopačce vedoucí gól. Stačilo nastavit placíru, jenže on netrefil bránu. A soupeř ze druhého vážnější útoku udeřil. Na druhou stranu musím přiznat, že Holice byly lepší, pohyblivější s balonem i bez něj. Neměli jsme moc možností, jak je přehrát. Na rozdíl od nich jsme se ani nemohli moc posílit o hráče áčka, protože to také není v pohodě.  O přestávce jsme se hecovali, s tím, že na soupeře vlétneme a pokusíme se zápas zvrátit. A výsledek? Po pěti minutách jsme prohrávali už o tři góly. Sice jsme na ně vletěli, ale úplně zapomněli na obranu. Kazili jsme přihrávky a protivník využil dva brejky. V tu chvíli bylo po zápase. Pak už hosté jen drželi balon, aniž by nám ho chtěli půjčit."

Václav Velinský, nový trenér Holic B: „Do Přelouče jsme odjížděli posílení o čtyři hráče kádru A týmu, kteří měli v nohách sobotní zápas. S únavou a šíleným vedrem se celý tým vypořádal výborně a po zásluze si odvezl tři body. Hattrickem se zaskvěl Starý."

Rosice nad Labem –  Rohovládova Bělá 4:1

Jiří Hofman, vedoucí mužstva Rosic: „První poločas nám určitě nevyšel podle našich představ. Několik šancí jsme nevyužili, stejně na tom byla i Bělá. A těsně před koncem jsme navíc dostali po přetaženém centru hostů gól do šatny. Po důrazné přestávkové domluvě od trenéra přišla ve druhé půli změna. Hodně nám pomohlo otočení stavu zápasu během dvou minut, kdy jsme skórovali po standardních situacích zahrávaných téměř ze stejného místa. Přidali jsme ještě další dvě branky a především za výkon ve druhém poločase jsme zaslouženě získali tři body."

Jiří Novák, trenér R. Bělé: „Venku se nám nedaří, což jsme potvrdili i v Rosicích. V prvním poločase jsme byli lepší, ale vybudovali jsme si pouze jednobrankový náskok. Za to druhý jsme hrubě nezvládli. Dva slepené góly v 55. a 56. minutě po zahrávání trestných kopů ze stejného místa a třetí standardka v podobě pokutového kopu, dokonale otočily dějem utkání. Pak jsme hru otevřeli a před koncem inkasovali počtvrté. Nic jiného než prohru jsme si za předvedený výkon, především po změně stran, nezasloužili. Gratuluji domácím k vítězství a zachování soutěže."

Sezemice – Chroustovice 3:0

Petr Málek, trenér Sezemic: „Oba týmy se přizpůsobily horkému počasí, takže nebyl k vidění nějaký běhavý fotbal. Samozřejmě, že ne po celou dobu utkání. První poločas byl vyrovnaný, my jsme v jeho závěru vstřelili gól. Rozhodl ten fakt, že vyhraje, kdo jako první potrestá chybu soupeře. To bylo pro zbývající průběh střetnutí zásadní. Soupeř měl za celý zápas jedinou příležitost k ohrožení naší brány, ale Uhlíř po změně stran napálil míč do břevna. Projevilo se, že chroustovický gólman je ze sousední vesnice. Kluci ho znají a tak všechny tři naše góly padly do stejného místa. Přestože se po střelách natahoval, nedosáhl na ně. Vyhráli jsme, ovšem naše hra stále postrádá atraktivitu a zápal z podzimní části nebo z loňské sezony, kdy jsme hráli o záchranu. Kombinačně jsme ale byli lepší."

Mnětice – Zámrsk 2:4

Lukáš Moravec, hráč Mnětic: „Jedná se o zasloužené vítězství hostujícího týmu. V úmorném vedru byl po většinu utkáni fotbalově lepším a živějším mužstvem. O výsledku se  rozhodlo prakticky už v poločase. Na závěr jara nás čekají dvě venkovní kola, ve kterých se chceme s premiérovým ročníkem v I. B třídě důstojně rozloučit."

Dobříkov – Řečany nad Labem 5:1

Jaroslav Křivka, trenér Řečan: „Domácí byli velmi silně tlačeni trojicí rozhodčích, kteří ovlivnili průběh utkání. Dobříkov nasměrovali k jednoznačnému vítězství. Našemu týmu neuznali regulérní gól a pustili dva zákroky na Michala Moravce, který už byl rozeběhnutý na bránu. Z toho jednou prázdnou. Tyto evidentní fauly zůstaly naprosto bez adekvátní reakce rozhodčích. Byl to vskutku krásný zájezd do Dobříkova v horkém poledni…"   (zz, tra)