Omluvenka? Jedině tři body. Pardubická juniorka musí stůj co stůj porazit největšího outsidera soutěže. Živanice se pokusí umlčet bouřlivé náchodské publikum.

Sobota 15.00: FK Náchod (10., 22 b., 35:41) – TJ Sokol Živanice (5., 27 b., 28:22). Na podzim: 1:4.
Josef Košátko, trenér Živanic: „Po úspěšném vstupu do jara je nálada v našem týmu pochopitelně lepší než před prvním utkáním. Určitě se nám po třech výhrách všem lépe dýchá. Přesto jsou v naší hře stále značné rezervy. I když je pravda, že bychom měli být herně přiměřeně uvolněnější. Nicméně stále si musíme udržovat patřičnou koncentrovanost.

Náchod je mladý, dynamický a agresivní tým. Spolu s prostředím – umělá tráva a bouřlivé publikum těsně u hřiště – vytváří pro soupeře nepříjemný tlak. Doma je více nebezpečnější. Před utkáním nikdy nekalkuluji, každé má svůj průběh. My se v každém snažíme uspět a bude tomu i tentokrát. Jsem si vědom předností soupeře, ale i naše kvalita je s srovnatelná.  Bude záležet na tom jak se vyrovnáme s prostředím."
Tip Deníku: 0

Neděle 10.15: FK Pardubice B (11., 22 b., 20:27) – SK VTJ Rapid Liberec (16., 7 b., 17:53). Hřiště UMT Ohrazenice. Na podzim: 0:1.
Kamil Řezníček, trenér Pardubic B: „Kvůli dvěma zbytečným prohrám jsme se nebezpečně přiblížili ke spodku tabulky, tedy do míst, kde jsme vůbec být nechtěli. V dalším zápase přivítáme mužstvo, které je sice na posledním místě, ale určitě se nebude chtít vzdát zadarmo. V minulém kole soupeř zle potrápil favorita z Dobrovice a nebyl daleko od překvapení. Proto očekávám velice těžké utkání.

My se však již nemůžeme ohlížet, či se na něco vymlouvat a doma prostě potřebujeme zvítězit. K tomuto cíli povede poctivý přístup a na hřišti tvrdá práce. V minulém kole jsme se přesvědčili, že nám do klína samo nic nespadne a pouze fotbalovost nestačí. Hráči budou muset na hřišti odevzdat maximum. Vzhledem k tomu, že naše áčko hraje již dnes, dá se předpokládat, že nás opět posílí hráči, kteří se nedostanou na Vltavínu do hry. Doufáme, že nás přijde povzbudit spousta našich věrných fanoušků a my se jim odvděčíme kvalitním výkonem a ziskem tří bodů."
Tip Deníku: 1