Dvanácté kolo nabídlo divákům souboj ze spodku tabulky, když se proti sobě postavily celky Dolního Újezdu a Chocně. Lépe z tohoto souboje vyšel domácí tým. I přes tříbodový zisk však zůstává i nadále na posledním místě s pouhými šesti body.

Další nováček soutěže z Heřmanova Městce přivítal na Bažantici rezervu Chrudimi. Výsledek 4:0 pro hosty vyznívá poněkud jasně. Přesto si hráči domácí Jiskry mohli po zápase drbat hlavy. V prvním poločase totiž měli hned tři obrovské gólové příležitosti. Kdyby první půle skončila 3:0, asi by se nemohl nikdo příliš divit. Koncovka však Heřmanoměstecké trápí. Pokud se tým pod vedením Jaroslava Holečka nezlepší, jaro pro něj bude ve znamení záchranářských prací.

Naprosto jiné starosti mají ve Slatiňanech. Tamní Spartak šlape výborně, a to i bez stěžejních hráčů Slováčka a Koudelky, kteří reprezentují Českou republiku ve futsale na přípravných zápasech ve Švédsku. Lídr soutěže si i tak bez problémů poradil s Žamberkem a zvýšil svůj náskok v čele už na pět bodů!

K tomu však výrazně pomohl zápas Libišan a Holic. Domácí navázali na kvalitní defenzivní výkon, který předvedli minulý týden právě proti Slatiňanům. Tentokrát obrali o body druhý tým tabulky a rovnou o všechny tři. Jediný gól zápasu vstřelil v 71. minutě Machala.

Naopak gólovou kanonádu viděli diváci na hlineckém stadionu. Tým pod vedením Jiřího Skály prohrál tři zápasy v řadě a další neúspěch už nepřipadal v úvahu. „My jsme ten zápas chtěli vyhrát stůj, co stůj," řekl po zápase hlinecký lodivod. A jeho svěřencům se to povedlo skvostně. Nejen, že hosty z Přelouče smázli 6:0. Hlinečtí navíc potěšili své příznivce i pohlednými góly. Dostál se prezentoval parádním obloučkem, Vukliševič zase ranou z voleje, která by mohla směle kandidovat na gól měsíce.

Spokojení musí být i příznivci Třemošnice. Mužstvo z Železných hor dál pokračuje v perfektních výkonech. Naposledy to poznali v České Třebové, kde hosté zvítězili 2:1. Díky tříbodové výhře se navíc vyhoupli už na třetí místo a zatím hrají hodně nad plán. „Rádi bychom se vyhnuli sestupovým bojům," řekl před sezónou trenér Cirkl. Třemošnice ale letos prostě válí!