Falešné tóny ve městě vážné hudby… Klasická hudba se vyznačuje tím, že každý přehmat na struně či klávese je sakra slyšet.  V rodišti velikána tohoto oboru Bedřicha Smetany si fotbalisté Pardubiček užili „skřípání". Vedli 1:0, vyloučili jim jednoho hráče, pak gólmana a ještě proti nim byla nařízena penalta. V devíti pak náporu Litomyšle neodolali.

Holice byly deset minut od dalšího fiaska. Nakonec braly proti Žamberku všechny body. Moravany si našly zalíbení v remízách. Tu druhou v řadě zaznamenaly proti v té době vedoucí Chocni.

Holice – Žamberk 2:1
Daniel Tocháček, sekretář Holic: „Oboustranně vyrovnané a bojovné utkání rozhodly individuální chyby, kdy nejdříve po sólové akci skóroval Brendl. Avšak my jsme po jasné penaltě, která se zrodila  po trestném kopu, srovnali. Těsně před koncem utkání se po centru a úniku obráncům prosadil Jiráský. Jsme rádi za cenné vítězství, které přišlo po změně trenérů a udrželo nás na dohled středu tabulky. Body však musíme potvrdit ještě venku, abychom měli po podzimu alespoň nějakou slušnou výchozí pozici k bojům o záchranu. Chválím celý tým za bojovnost i skutečnost, že se hráči nespokojili s remízou, ale zápas dohráli až do konce. To nám přineslo všechny body. V naší současné situaci nemůžeme hrát fotbal na krásu, ale body sbírat podobným způsobem. Věřím, že se nám povede přivézt i nějaké z venkovního prostředí."

Litomyšl – Pardubičky 3:1
Kamil Řezníček, trenér Pardubiček: „V prvním poločase se nehrál pohledný fotbal. My jsme neplnili to, co jsme si před utkání řekli. Byli jsme málo aktivní a přizpůsobili jsme se slabé hře domácích. Po změně stran jsme se zlepšili a hlavně jsme začali více běhat. To se hned projevilo tím, že jsme vstřelili vedoucí branku Mrázem. Co se ale následně poté na hřiště dělo nemá vůbec žádný význam komentovat, neboť by to bylo na disciplinární postih. A hlavně si tím již vůbec nepomůžeme. Mimo ztracených bodů jsme rovněž přišli o vyloučené Kutílka a Vlčka."

Moravany – Choceň 0:0
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „Všichni jsme byli svědky velmi solidní reklamy na krajský přebor. O čemž svědčí po závěrečném hvizdu potlesk od přítomných diváků pro oba týmy. O to, že jsme neviděli žádný gól, se zasloužili obou brankáři. Jak náš Branda, tak hostující Gerčák vytáhli po třech vynikajících zákrocích. Jednou každého z nich zachránila branková konstrukce. Od první minuty hrály oba mladé celky s maximálním nasazením a to jim vydrželo po celý zápas.  Choceň potvrdila své kvality a ukázala, proč patří ke špičce soutěže. Naše mužstvo se však k tomuto utkání postavilo čelem a bylo hostům vyrovnaným soupeřem. Proto je konečná remíza naprosto zasloužená. Kluci si zaslouží za předvedený výkon pochvalu."