Na podzim hráli doma nerozhodně s Baníkem Ostrava či Českými Budějovicemi. Na úvod jarní části přijel Pod Vinici další soupeř ze špice druholigové tabulky, ale fotbalisté Pardubic vyšli bodově naprázdno. Olomoucký lídr vyhrál jednoznačně 3:0.

V zimě Pardubičtí přivedli čtyři nové hráče, jenže v ostré jarní premiéře mohli využít jen jednoho. Jan Shejbal s Antonínem Křapkou zůstali na marodce, slovenský univerzál Richard Čiernik po tréninkovém výpadku zatím jen na lavičce.

Druholigovou premiéru tak prožil jedenadvacetiletý stoper Jiří Piroch, který se po příchodu z Plzně stal jedním z článků pardubické obrany. „Byli jsme rádi, že jsme takového hráče přivedli, hlavně z hlediska jeho postavy a herních zkušeností. Musí si ještě více věřit a mančaft zezadu více dirigovat," řekl na jeho adresu trenér Jaroslav Míchal.

Střežit téměř dvoumetrového útočníka Tomáše Chorého? To byl především úkol pro Pirocha. „Proti tak vysokému hráči je vždy nepříjemné hrát. Chorého si spíše hlídal Jirka, já jsem ho zkoušel zajišťovat. Myslím, že přes střed jsme neměli velké problémy," uvedl Martin Šejvl, Pirochův parťák ze stoperské dvojice.

„Čekalo se, že to bude mít Piroch těžké hlavně s Chorým, ale nakonec to nebylo v utkání tak důležité. Při standardkách nás trestali jiní hráči," poznamenal ještě kouč Míchal.

VĚTŠÍ KONCENTRACE

Ano, Sigmě stačily dva rohové kopy, po kterých Jakub Plšek zajistil Olomouci dvougólové vedení. „Jeden hráč ho zkrátka nedohrál. To jsou věci, které by se ve druhé lize stávat neměly," řekl trenér Míchal, jenž na standardní situace Hanáků své svěřence upozorňoval.

„Je to složité. Kdyby každý dohrál standardku na sto procent, tak nepadají góly. Hrajeme to do prvního prostoru, tam je tečovaný míč, někteří hráči ztratí orientaci a odrazí se to třeba se štěstím k nám. Jde spíše o to, kdo má v danou chvíli větší koncentraci," přidal svůj pohled olomoucký trenér Václav Jílek.