Hosté se díky tříbodové výhře posunuli výše od samého dna tabulky a nyní si užívají 12. místo.

Mezi sebou si to rozdaly i dva nejhorší týmy dosavadní sezóny – Dolní Újezd a Přelouč. Lépe z tohoto utkání vyšel tým Přelouče. Po hodině hry totiž v rozmezí pěti minut zasadil rozhodující zásahy. Nováček z Újezda je tak i nadále přikován k úplnému dnu.

Na druhém pólu tabulky se naopak vyhřívají Slatiňany, za které řádí, jako černá ruka kanonýr Kopecký. Tentokrát žádný gól do své bohaté sbírky nepřidal. Slatiňanské to však nemuselo příliš mrzet. Jeho brankový přispěvek zastoupili jiní. Přesto Moravanští nadělali hostům značné problémy, když se dostali do vedení už ve druhé minutě. Slatiňanským se podařilo utkání zvrátit na svou stranu až ve druhém poločase, na což nejsou z posledních kol vůbec zvyklí.
Když už je řeč o brzkých gólech, tak nemůžeme opomenout přímo raketový nástup Hlineckých v Heřmanově Městci.

Diváci, kteří v neděli navštívili heřmanoměsteckou Bažantici se nestačili divit. Hostům stačili pouhé čtyři minuty k tomu, aby se dostali do vedení 2:0. Heřmanoměstečtí se z málo vídaného začátku utkání ještě dokázali vzpamatovat a herně se soupeři vyrovnali. V poslední desetiminutovce dokonce vykřesal gólem jiskřičku naděje Jablečník. O pět minutu později jí však rezolutně uhasil hlinecký Volf, který přidal pojišťovací branku, díky které se hosté udrželi na celkovém třetím místě.

Příjemným překvapením letošní sezóny jsou zatím výkony Třemošnice. Hlavní cíl, který si před sezónou vyhlásila družina pod velením Leoše Cirkla, zněl jasně: Vyhnout se sestupovým potížím a pohybovat se v klidném středu tabulky. Tento plán zatím tým z Železných hor naplňuje na 120%. O středečním svátku si v Poličce poradil s domácím týmem poměrem 2:0. V sobotu pak doma dokázal porazit Svitavy 4:2. Na vítězství se velkou měrou zasloužil Petr Šindelář, který hosty sestřelil hattrickem. Třemošnice tak s patnácti body překvapivě drží páté místo.

Co rozhodně není překvapení, je počínání dosavadního lídra celé soutěže z Holic. Doma si s lehkostí jemu vlastní poradil s Moravskou Třebovou poměrem 3:0 a vylepšil si tak statistiku inkasovaných branek na domácím hřišti přesně na číslo 0,5.