Při prohlížení zápisu o utkání jméno Lubomíra Myšáka ve střelecké listině zatím moc nefiguruje. Šancí spousta, gólů málo. Nechtělo by to zakoupit nové „střelky“?
Nové by to chtělo, ale teď jsem si zrovna jedny nové pořídil (směje se).

Co je s nimi špatně?
Zatím nejsou střelecké, ale doufám, že budou. 

Takže se dočkáme toho, že se u vašeho jména objeví zase hattrick?
Doufám, že tomu tak bude. Uvidíme, jak v dohledné době, jen sám doufám, že dříve neskončím (směje se).

Naposledy proti týmu Moravan jste běžel snad třikrát sám na gólmana, ale branku máte zakletou?
Tohle byl výjimečný zápas, že mi tam nic nespadlo, ale já věřím, že se to brzy zlomí.

I kdyby trval zápas do půlnoci, gól zkrátka nedáte?
I tak by se to dalo říct, myslím si. (směje se).

Nicméně ve druhé půli jste udělal obrovské gesto fair play, což dnes dokáže jen málokdo. Sám jste odvolal zákrok na svou osobu v pokutovém území, po němž rozhodčí odpískal penaltu. V té době byl stav utkání 1:1. Byl jste rozhodnutý, že to musíte udělat?
Abych řekl pravdu, tak jsem ani nečekal, že to rozhodčí odpíská. Ale zřejmě stál v takovém postavení, že viděl zákrok na penaltu. Musím říct, že mně chvilku trvalo než jsem se přiznal, chvilku jsem váhal, abych řekl pravdu. Hostující gólman to viděl sám. Bbyl jsem asi metr od něho, tudíž se mě ani nedotkl. Asi by to udělal, tedy myslím si, každý. I když… Kluci mi ale říkali, že jsem se na to měl „vykašlat“, že kdybychom jeli ven, že se nikdo nepřizná. Bylo to na úkor těch dvou bodů. Snad nám to nebude chybět na konci sezony (usmívá se).

Počínal jste si jako člověk, pro kterého není na prvním místě sportovní výsledek, ale gesto fair play. A pak k vám přijde rozhodčí a zblízka vám ukáže žlutou kartu…
Rozhodčí mi to hned vysvětlil. Dá se jednoduše říct, že penalta byla vlastně nafilmovaná, tak jsem ji dostal za to. Hnedka jsem po tom zákroku vstával, ani jsem nečekal, že by to měl pískat. Byl jsem z toho sám překvapený. 

Nejste první, kdo se přiznal, že o faul ve vápně nešlo. Podobná gesta už se ve fotbale stala u nás i v zahraničí. Zařadil jste se mezi vyvolené…
Hráči na mě koukali, brankář hostí a stoper věděli, že to bylo přihrané. Bylo mi to zkrátka vůči soupeři hloupé, abych to nechal být.

Co na to vaši spoluhráči po utkání?
Rozdělil bych to padesát na padesát. Někteří se mnou souhlasili, že to bylo výborné gesto. Druzí zase, že jsem to dělat neměl. Já jsem jim říkal, že jsme si to neprohráli jen touto (ne)penaltou, že jsme šancí na výhru měli dost. Proměnit je, mohlo to být 4:1, penalta nemusela být, mohl jsem ji v klidu odvolat a nikdo by to neřešil.

Přesně tak. Nakonec i v rozstřelu jste to měli dobře rozehrané. Vedli jste v sérii 3:1, jenže pak přišlo trojnásobné selhání a odešli jste s bodem.
Na penalty málokdy prohráváme. V brance máme dobrého gólmana. Vždycky si na ně věříme, ale nevím, co se stalo. Šli jsme dokopávat a třikrát naši hráči nedali. Možná na ně dolehla nervozita.

Bod může být ale málo, protože nyní jedete do Chrudimi a poté do Třemošnice?
To jsme si říkali také. Chtěli jsme proti Moravanům bodovat naplno. Myslím si, že nás to bude mrzet. Ale na druhou stranu, v této soutěži se dá hrát s každým. V Chrudimi to bude velmi těžké, ale určitě tam nepojedeme s poraženeckou náladou. Můžeme překvapit.

Jak vidíte letošní sezonu? Každý může porazit každého, soutěž se zdá být velmi vyrovnaná?
Můj názor je takový, že krajský přebor se mírně zkvalitnil oproti předešlým ročníkům. Bude to hodně vyrovnané. Sestoupit se nebude chtít nikomu, bude to boj do posledního kola. U postupujících je to složitější, uvidíme, kdo bude chtít. Poslední může porazit prvního. Je jen dobře, že to tak je.   Miroslav Bednář

„Z pozice člověka to beru jako velké gesto. Penalta byla nařízena. Šel za rozhodčím, řekl, že to malinko přihrál. Samozřejmě reakce v kabině byly všelijaké. V očích veřejnosti stoupl opravdu dobře. Také jsem odehrál pár let. Budu říkat, že jsem pro vítězství udělal maximum, ale do této situace jsem se bohužel nikdy nedostal. Pár lidí Lubošovi zatleskalo. A také mi jich pár říkalo, co to máš za kluka.“
Lubomír Myšák st., otec fotbalisty