Přitom první poločas vám nevyšel podle představ…
Chtěli jsme si počkat a vyrážet spíše do protiútoků, což se nám moc nedařilo. O přestávce jsme si říkali, že hráči Ústí mají na vše dostatek času.

Několikrát zahrozil Pavel Moulis. Byl největším nebezpečím ze strany Ústí?
Věděli jsme o něm, že je to rychlonohý hráč, který dokáže dobře obejít protihráče. To prokázal i tady, ale naštěstí jsme šance Ústí přežili. Milan Knobloch nás při nich podržel.

Na co vás trenéři nejvíce upozorňovali o přestávce?
Tentokrát jsme si zdůrazňovali, abychom více ukázali, že za výhrou chceme jít. První poločas nám totiž nevyšel třeba jako v Opavě. Nebylo to tam na hřišti znát. Do druhé půle jsme chtěli vstoupit jinak, i se vstřeleným gólem se to změnilo.

V 52. minutě jste vstřelil první branku Pardubic. Co je klíčové při podobné situaci v pokutovém území?
Joel přihrál výborně pod sebe. Já už jsem se soustředil hlavně na to, abych vystřelil po zemi a trefil bránu. Pak už je to loterie, jestli míč propadne do sítě. Především nepřestřelit. Od Joela jsem to měl výborně připravené.

Za stavu 1:1 jste potom několik šancí nevyužili. Nemělo být jasno dříve?
Mohli jsme to tam dotlačit dříve, Honza Jeřábek navíc ještě trefil břevno. Už jsem si říkal, že to snad není možné. Naštěstí přišla další šance, kterou jsme už proměnili.

Co pro váš tým znamenají dvě výhry v řadě, které jste nyní získali?
Z pěti jarních zápasů máme tři vítězství. To jsme potřebovali, jednak kvůli sebevědomí a hlavně z pohledu tabulky, kde body sbírat musíme.