Vstoupil do ní i vysoký počet čtyř nováčků, ze kterých v prvním kole naplno bodovala pouze Cerekvice. Silný tým od řeky Loučné vyhrál po velkém boji v Žamberku a jeho trenér Evžen Kopecký mohl být se vstupem do soutěže spokojen. „Ze začátku se nám nevyhnula nováčkovská nervozita. Naštěstí jsme přečkali tlak domácích a vedoucí gól nás uklidnil,“ upozorňuje Kopecký, že cesta k vítězství 1:0 nebyla pro Cerekvici nikterak snadná.

První bod ve vyšší soutěži si připsal i Heřmanův Městec, který se na domácím trávníku rozešel bez gólů s Lanškrounem. Chyběly nejenom branky, ale rovněž vyložené šance, soupeři si vypracovali snad po jedné. „Mohlo to být i lepší než za bod, ale kluci musí být více důrazní a drzí ve vápně,“ uvedl domácí kouč Tomáš Celunda.

Zbývající dva nové týmy se v mistrovské premiéře musely smířit s porážkami. Rozhodně blíže k úspěchu byla Moravská Třebová v Poličce, kde díky vlastnímu gólu soupeře dokonce vedla. Domácí však byli po většinu času lepším týmem a výsledek dokázali obrátit.

Nejhůře, aspoň co se skóre týče, dopadla Litomyšl v České Třebové. Porážka 2:5 byla pro hosty krutá, dlouho byli ve hře o bodový zisk, ale fatálními hrubkami se o veškeré naděje sami připravili. „Tohle se nesmí stávat na okresní úrovni, natož v krajském přeboru, kde to zkušený soupeř ihned potrestá,“ komentoval zklamaný litomyšlský trenér Pavel Schejbal gól obdržený po deseti vteřinách druhé půle a následně obrovskou minelu brankáře, která jeho tým srazila do kolen definitivně.

Se zájmem se čekalo na vystoupení mužstev, se kterými se v předsezonních prognózách počítalo do okruhu favoritů. A zdá se, že například v případě Holic nebyly tyto předpoklady liché. Holičtí si totiž dovezli plný zisk z Třemošnice, a to se cení. Zejména v prvním poločase na hřišti dominovali, po přestávce vystrčili drápky i domácí, ale nakonec děkovali brankáři Žďánskému, že neprohráli výrazněji.

Ještě jeden celek vyhrál na půdě soupeře. Potvrdilo se, že béčko MFK Chrudim bude mít kvalitu a dvěma góly po změně stran zlomilo srdnatý choceňský odpor. Zato první zájezd Dobříkova dopadl zle. Nebyl dlouhý, jen do nedalekého Vysokého Mýta, zato návrat s pěti góly „na palubě“ musel být hodně těžký. Hosté nejdříve inkasovali dvakrát v rozmezí dvou minut od Podmajerského, hned v nástupu do druhého poločasu se trefil Štancl a domácí fotbalisté pak ovládli hrací plochu. Výsledek 5:0, to je na úvod pořádná injekce.

Pět gólů za 29 minut padlo v atraktivním duelu v Hlinsku. Domácí se poté snažili více než hodinu smazat těsný náskok hostujících Svitav, jejichž defenzivní formace se však ukázala jako nepřekonatelná. (rh)