Fotbalisté Pardubic totiž v 16. kole FNL neuspěli na hřišti Žižkova, kde již po půlhodině prohrávali o dvě branky. Domácí Viktoria oplatila Pardubicím prohru z prvního vzájemného duelu této sezony.

„Nedokážu si to vysvětlit," těžko hledal pardubický trenér Jiří Krejčí příčiny nepovedeného prvního poločasu. Tak jako třeba v Třinci nezachytili Pardubičtí začátek zápasu.

„Inkasovali jsme první gól po školácké chybě, která určila ráz první půle. Žižkov pak přidal druhou šťastnou branku. V prvním poločase jsme nehráli vůbec dobře, dost to s námi otřáslo," popisoval Krejčí.

Žižkov se přitom mohl radovat již po šesti minutách, kdy po střele Sixty a zákroku brankáře Knoblocha dorážel Trýzna. Jenže z ofsajdového postavení, které signalizoval asistent rozhodčího.

Další gólová situace již proběhla dle pravidel, když přihrávka skrz pokutové území došla až ke dvojici Engelmann a pardubický obránce Přibyl, kterému sudí připsali branku jako vlastní.

Na 2:0 pro domácí pak zvýšil Dočekal, jenž umístil míč hlavou po přesném centru Šandery. Pardubičtí žižkovského brankáře Soukupa v první půli prakticky ničím neohrozili.

Střeleckou bilanci se hosté rozhodli vylepšit až po přestávce, kdy zakončovali do gólmana Kayamba s Petráněm. Čerstvý Fousek pak vyslal do úniku Kayambu, ale ten přestřelil.
Pardubičtí snížili v 63. minutě, kdy přesný centr Fouska z levé strany zužitkoval hlavičkující Petráň.

„O přestávce jsme si řekli, že musíme začít jinak. Myslím, že jsme se zvedli a byli ve druhé půli lepším týmem. Měli jsme i šance, které jsme bohužel neproměnili. Možná, že jsme si za druhý poločas alespoň bod zasloužili," řekl kouč Krejčí.

„Dali jsme před pauzou o gól více, to rozhodlo. Možná jsme celkově měli i více štěstí," dodal trenér Žižkova Zdeněk Hašek a zamýšlel se nad rozdílnou podobou obou poločasů: „Ve druhé půli jsme se zatáhli a nevytvářeli tlak na soupeře jako v prvním poločase. Když necháte Pardubice hrát, tak jsou nepříjemné. Tomu jsme chtěli zamezit, což se nám dařilo ze začátku, ale už ne po přestávce. Pro nás to jsou cenné body."

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA
V. Žižkov – Pardubice 2:1       

Fakta – branky: 13. vlastní (Přibyl), 29. Dočekal – 63. Petráň.
Rozhodčí: Berka – Urban, Kotalík.
ŽK: Engelmann, Krystan, Hašek – Ladra.
Diváci: 1232.
Poločas: 2:0.
FK Viktoria Žižkov: Soukup – P. Hašek, Egert, Pimpara, Šandera – Podrazký, Krystan, Sixta (61. Eliáš) – Trýzna (67. Volek), Dočekal, Engelmann (72. V. Klán). Trenéři: Z. Hašek a Oulehla.
FK Pardubice: Knobloch – Přibyl, Jeřábek, Šejvl, Pospíšil – Bláha (46. Ladra), Kudrna, Kovář (79. Řezníček), Fusek (58. Fousek) – Kayamba, Petráň. Trenéři: Krejčí a Míchal.