Nejlepším východočeským týmem v uplynulé sezoně divize C se staly Živanice, které skončily čtvrté. Naopak hned čtveřice celků z regionu soutěž opouští, sestup potkal fotbalisty Náchoda, Pardubic B a nováčky z České Třebové a Týniště nad Orlicí.

Zástupcům deseti východočeských klubů jsme položili jedinou otázku:

Jak hodnotíte vystoupení svého týmu v uplynulé sezoně?

TJ Sokol Živanice
Vítězslav Rejmon, asistent trenéra: „Čtvrté místo po loňském třetím je pro Živanice neúspěchem. Ambice klubu byly postoupit nebo skončit na druhém místě. Jenže, když hrajete bez útoku, nemůžete pomýšlet na vysoké mety. Právě žalostná koncovka nás srážela a ukázala se jako alfa 
i omega našich výkonů. Vesměs všechny soupeře jsme přehrávali, pak jsme neproměňovali vypracované šance a pykali jsme za to. Buď jsme inkasovali z nějakého brejku nebo se strachovali o výsledek do závěrečného hvizdu. "

MFK Trutnov
Miloš Dvořák, trenér: „Hráčům musím poděkovat, protože sezona byla kvalitní. Rozhodně se řadí mezi ty vůbec nejvydřenější. Hlavně podzim byl skvělý, když jsme jej dohráli na třetí příčce. Musíme vzít v potaz, že jsme na jaře měli nějaká zranění a nemoci, které se nám v první polovině sezony vyhýbaly. "

FK Letohrad
František Dvořák, trenér: „Když odečteme tři vítězství 
v penaltách, tak zjistíme, že jsme získali o jeden bod víc než vloni. S tím panuje relativní spokojenost. Osmé místo je průměr, a tak bych viděl i naše reálné postavení v tabulce. Chtěli jsme být konkurenceschopní, což se nám do určité míry podařilo."

TJ Dvůr Králové
Milan Ujec st., trenér: „Před začátkem jarní sezony jsme si řekli, že v domácím prostředí nesmíme ztrácet body a z venku snad nějaký získáme. Vstup se nám povedl, po první výhře proti Jablonci 3:0 hráči pochopili, že by to mohlo jít, začali si věřit, herně šel výkon nahoru a výsledky se dostavily. Musím říci, že jsme téměř všechny zápasy odehráli na hranici možností. Vytvořila se tady skvělá parta, hráči táhli za jeden provaz, bojovali, v kabině jsem nezaregistroval nejmenší konflikt. Všem za odvedené výkony patří velké poděkování."

SK Vysoké Mýto
Roman Oliva, trenér: „V sezoně jsme se pohybovali na vítězné vlně i na vlně výsledků, které nebyly podle našich představ. Samozřejmě to bylo tím, že na začátku podzimu, kdy jsme vyhrávali, a na začátku jara, kdy jsme také vyhrávali, tak nás potkala zranění, což nám narušilo nějaký systém. Poté byly výsledky horší. Nicméně po zapracování mladých hráčů se to zvedalo. Myslím, že s tím, že jsme dali prostor mladším hráčům, panuje určitá spokojenost. Umístění není určitě takové, jaké jsme si představovali, ale v kontextu zařazení mladých kluků to bylo určitě dobře zvolené."

Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý, trenér: „O spokojenosti nemůže být vůbec řeč! Na jaře jsme především výsledkově naprosto propadli. Moc mě to mrzí, že jsme skončili na prvním nesestupovém místě se ziskem devětatřiceti bodů. Ale porážky také patří k životu."

FK Náchod
Jan Míl, trenér: „Celkové hodnocení vždycky záleží na konečném umístění a počtu získaných bodů. Z tohoto pohledu je samozřejmě uplynulá sezona neúspěšná. Do defenzívy to sice tak špatné nebylo, ale nedávali jsme góly. Deset vstřelených branek za jaro je strašně málo. Jsem zklamaný, od hráčů jsem čekal víc."

FK Pardubice B
Pavel Němeček, hrající trenér: „Uplynulou sezonu musím zhodnotit bohužel jako neúspěšnou. Zachránit se 
v soutěži, což byl náš cíl, jsme nesplnili. I když jsme se 
oproti podzimu ve většině statistikách zlepšili, tak jsme nedosáhli na dostatečný počet bodů. Můžeme litovat utkání, ve kterých jsme vedli a nedotáhli je do vítězného konce."

FK Česká Třebová
Petr Pražák, trenér: „Uplynulou sezonu musím hodnotit z více úhlů pohledu. Samozřejmě nemohu být spokojen s nesplněním cíle, kterým bylo udržet divizi i pro další ročník. Na druhou stranu jsme ve většině utkání hráli vyrovnanou partii a při troše štěstí jsme mohli mít o nějaký bod více. Až na utkání v Dobrovici, která nás jednoznačně přehrála, jsme nějak výrazně nepropadli. Na začátku sezony jsme věděli, že naše role nebude v divizi jednoduchá, ale chtěli jsme to zkusit a nasbírat zkušenosti do dalších sezon. Fotbalový kolotoč se točí dál, budeme určitě čelit dalším výzvám a snažit se dělat momentální maximum pro spokojenost nejen našich fanoušků, ale i ostatních příznivců fotbalu."

SK Týniště nad Orlicí
Radek Hrubý, trenér: „Jsme zklamaní. V úvodu podzimu jsme zbytečně prohráli celou řadu zápasů. Čekal jsem, že v jarní části bychom se mohli mnohem více prosadit, ale neměli jsme útočníky. Scházeli nám zkrátka góloví hráči, kteří by byli schopni zápasy rozhodnout. Sužoval nás také úzký hráčský kádr, to nás limitovalo. Nespokojenost panuje hlavně s mizerným bodovým ziskem. Závěr jara byl z naší strany již zmar."

Více podrobností o utkání Divize a také komentář ke Krajskému přeboru najdete v úterním vydání východočeských Deníků na straně 17 nebo též v elektronické verzi vydání novin.