Vedli, pak si dali vlastní gól, pálili do břeven a mimo tyče. Fotbalisté Pardubic v zápase s nováčkem z Frýdku-Místku ztratily dva body a ve Fotbalové národní lize mají po dvou kolech na kontě jen dvě plichty.

„Ale nemáme hlavy dole, protože se nemáme zač stydět," říkal po utkání domácí lodivod Jiří Krejčí.
Asi to tak je. Zejména v závěru utkání si Východočeši vynutili veliký tlak. Hostující mužstvo už mlelo z posledního. Stačilo ho jen dorazit…
Jenže Lukáš Rešetár nastřelil horní tyč, další obrovskou šanci promarnil zadák David Přibyl, jenž byl po rohovém kopu nikým nehlídaný na hraně malého vápna a stejně nedokázal dostat míč do sítě.
Několikrát se pardubičtí ofenzivní hráči hnali do přečíslení, ale v klíčové chvíli pokaždé zvolili špatné řešení.

Zřejmě nejkřiklavější případ měl na svědomí útočník Martin Hundák. Na polovině hřiště si nádherně obhodil Ondřeje Vencla, zlevé strany sprintoval na jediného beka, napravo upaloval Tomáš Pospíšil. Výsledek? Zbrklá přihrávka v nepravý čas a šance zmizela v nenávratnu.

„Špatně to řešil. Místo, aby si na sebe více natáhl obránce, příliš brzo nahrával. A takových momentů jsme tam měli povícero," lamentoval Krejčí.
Pardubický kouč udělal oproti derby s Hradcem Králové dvě změny v sestavě. Nemocného stopera zastoupil urostlý Vencl, v útoku  nahradil kanonýra Davida Petruse devatenáctiletý Dominik Fusek.
Střelec klubu na lavičce? Proč?

Protože se před zápasem nechoval zrovna profesionálně. „Zavolal mi, že má úžeh a že bere prášky. Pak zase, že už je to  dobrý. Nevím, co si o tom mám myslet. Doktor říkal, že mu chyběly čtyři litry vody v těle. Proto začal na lavičce a sami jste viděli, že to z jeho strany zdaleka nebylo ideální," štvalo Krejčího.

Právě Petrus se mohl se svým zabijáckým instinktem stát klíčovým mužem zápasu, mohl být tím, kdo Pardubicím vystřílí vítězství.
„Jenže kdybychom ho tam poslali od začátku, tak bychom ho museli po třiceti minutách stáhnout ze hřiště. Nebyl „ready". Ale  na to si nemůžeme stěžovat. Když nedává góly Petrus, tak je musí dávat někdo jiný. Musíme se o to podělit," prohlásil Jiří Krejčí.
Frýdek-Místek si z Pardubic odvezl velice cenný bod. Po vysokém vítězství 5:1 v prvním kole nad Bohemians Praha, si užívá báječného startu do soutěže.
A mohlo být ještě veseleji. Kdyby Petr Soukup z ojedinělé akce pálil  místo do břevna o kousek níž, mohli hosté „ukrást" z Pardubic všechny body.

„Nebylo by to spravedlivé. Měli jsme horší pohyb i práci s míčem, Pardubice přebíraly  iniciativu a po celý zápas byly lepším celkem. Bod je pro nás se štěstím uhraný a vybojovaný," uvedl kouč Milan Duhan.

FK Pardubice  -  MFK Frýdek Místek 1:1
Fakta – branky:  23. Rešetár – 40. vlastní.
Rozhodčí:  Pechanec – Nádvorník, Plesar.
ŽK: 1:2 (Řezníček – Literák, Dobrovolný).
Diváci: 721.
Poločas: 1:1.

FK Pardubice: Frydrych – Přibyl, Tischler, Vencl, Norek – Pospíšil, Kudrna (75. Řezníček), Jeřábek, Rešetár (82. Kakrda) – Fusek (62. Petrus), Hundák. Trenér: Krejčí.
MFK Frýdek Místek: Prepsl – Švrček, Literák, Coufal, Žídek – Šrom (59. Soukup), Silveira, Mozol, Vrťo (33. Dobrovolný) – H. Prokeš, Lukáš. Trenér: Duhan.