Během listopadu a prosince stihl odchytat za Pardubice sedm duelů. On i klub měly zájem, aby spolupráce pokračovala, ale k dohodě nedošlo. Kacetl zůstal po zbytek ročníku v Hradci, kde ovšem v brankovišti velel především Patrik Rybár. Jednání tím ovšem neskončila, nakonec z toho vzešel přestup. Kacetl měl již na konci minulého ročníku jasno – bude se stěhovat do Pardubic. I když jasno…

Rodák ze Znojma celkem trnul, aby Dynamo zvládlo baráž úspěšně. Chtěl pochopitelně chytat extraligu. „Bylo to riziko, ale tak jsme se všichni dohodli. Modlil jsem se, aby Pardubice udržely nejvyšší soutěž, aby toto hokejové město nehrálo WSM ligu, protože tam by opravdu nepatřilo. Držel jsem palce, co to šlo,“ vykládal. 

Ilustrační foto
Dynamo rozehraje ligu proti Spartě

Na jednom zápase se byl dokonce osobně podívat. Poslední duel s Jihlavou, který definitivně rozhodl o záchraně Pardubic, sledoval na dálku. Vracel se zrovna z dovolené. 

„Celý let jsem se modlil, aby vyhrály Pardubice. Když jsme přistáli, tak jsem se na letišti podíval na internet a zakřičel jsem radostí, až se lidé kolem mě lekli. Možná si říkali, co to je za blázna,“ smál se Kacetl. Byl především rád, že extraliga zůstala v Pardubicích. 

Ilustrační foto
Tomášek: Musíme to odpracovat postupně

Odpočinul si a mohl začít s přípravou na další sezonu. Nejprve se doplňovali společně s kamarádem Jaroslavem Pavelkou z Hradce. 
Pak už se jako jeden z prvních hlásil na startu letní přípravy v Pardubicích. Na sousední Letní stadion vyběhl společně se skupinou mladších hokejistů, kteří začali trénovat jako první. 

Přípravné období měl tedy dost dlouhé. Pardubice šly navíc nezvykle brzy i na led. „Začali jsme 9. července, tedy dva měsíce před ligou. Příprava na ledě byla dlouhá, ale zase tady byl kemp pro hráče na zkoušku. Je to za námi, pořádně jsme potrénovali. Myslím, že jsme připraveni na pátek,“ říká před úvodním zápasem nové sezony. 

BRANKÁŘSKÉ DUO
Do té vstoupí ve dvojici s Martinem Růžičkou, který Pardubice výrazně držel právě v baráži o extraligu. „Rozumíme si, kamarádíme spolu hodně i mimo led. Podporujeme se a chceme vzájemně, aby se tomu druhému dařilo. Hlavně, aby se vedlo týmu, což je nejdůležitější,“ zdůrazňuje Kacetl. 

Na hrací ploše při úvodním vhazování může být jen jeden z nich. Podle všeho začne od první minuty právě Kacetl. „Byl bych samozřejmě rád. Udělám maximum, abych pomohl týmu. Je to tak, že vždy chytá ten brankář, kterému se bude dařit. To je tak všude,“ uvědomuje si. 

Dušan Salfický, generální manažer HC Dynamo Pardubice
Pardubický hokej se vydá cestou vzhůru, věří šéf klubu Salfický

Sám ví, že nikdo z týmu se nechce opět pohybovat v dolních patrech tabulky. Na tom nemění nic ani poslední nepovedené výsledky v přípravě. 

„Na to už musíme zapomenout a soustředit se na extraligu. Těšíme se, až to vypukne. Jsme bojovně naladěni a připraveni plnit pokyny, které budeme mít.“ 

KOMUNIKACE V OBRANĚ
Pardubické prostředí dobře zná, ovšem tým se od jeho poledního působení zase proměnil. „Přišli Kanaďani, máme dost nových beků. Pracovali jsme na tom, aby nám to fungovalo. Je to na dobré cestě, abychom si rozuměli,“ popisuje šestadvacetiletý brankář. 

Ano, právě komunikace bude velmi důležitá. „Stane se někdy, že zakřičím anglicky time na Čechy a zase opačně. Ale to jsou základní hlášky, všichni vědí, co mají dělat. I Češi si zvykají na angličtinu, ve které je řada povelů,“ dodal. 

To, že museli v Hradci Králové řešit na začátku sezony problémy s gólmany (zraněný Patrik Rybár), neřešil. „Ne, vůbec. V Hradci se to uzavřelo. Dohodli jsme se, že přestoupím do Pardubic. Věděl jsem, že Rybka je zraněný, mluvil jsem s ním. Uvidí, jak to bude trvat, než se dostane do plného zatížení. Mají tam další dva gólmany. Vůbec jsem o tom nepřemýšlel,“ uvedl. 

Pátek a první zápas nové sezony. To již všichni vyhlížejí. „Sparta je jeden z top týmů v české extralize, taky zajímavě posílil. Chceme chytit začátek, aby nám neujel vlak,“ prohlásil brankář Pardubic.