V rozhovoru pro Českou televizi během středečního zápasu v Třinci se pardubický hokejový obránce BLAŽ GREGORC vytáhl.

Slovinský sympaťák překvapil vynikající češtinou. „Ale byly to jen jednoduché otázky," shazoval s úsměvem svoje velké představení. „Teď radši anglicky," česky ze sebe chrlil po zápase.

Měsíc byl mimo kvůli zraněnému kolenu. V Třinci to ale vidět moc nebylo, vedl si skvěle. Bonus? Jediným gólem bitvu rozhodl.
A jeho čeština? Žádného učitele nemá. Naučil se ji sám, jak poslouchal v kabině spoluhráče.

Je hodně cenné přivést tři body z Třince a ještě vzadu uhrát nulu?
Vyhrát v Třinci 1:0 je neskutečný pocit. U mě je to ještě umocněné tím, že jsem si měsíc nezahrál kvůli zranění. Hrozně si to teď užívám. Výborně jsme hráli ve středním 
i obranném pásmu, podržel nás gólman. Tohle byla skvělá práce ode všech.

Měl jste problémy s kolenem. 
Už jste stoprocentně fit?
Něco ještě pořád cítím, stoprocentní nejsem. Ale hrát se s tím už dalo, nastoupil jsem 
s tejpy a ortézou…

Starý má pech: zlomená noha

Legenda Ocelářů Richard Král slavil v Třinci: HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 0:1 Útočník Pardubic Jan Starý má poslední dobou smůlu na zranění. Z jednoho se dostane, chytne formu a přijde další rána. Teď znovu.

Po srážce uprostřed hřiště s třineckým Josefem Hrabalem pro něj musela na led přijet nosítka.

Verdikt lékařů pro Starého zněl hodně krutě: zlomená holenní kost. Ještě v třinecké nemocnici mu doktoři do nohy dali dva šrouby a ve čtvrtek ráno ho už doma čekala operace. Pardubický bojovník ještě nikdy v životě neodehrál kompletní sezonu, nejblíž k tomu byl ve svém životním ročníku před čtyřmi lety, k 50 zápasům v základní části přidal ještě 19 v play off. Teď nastupuje na dlouhou tříměsíční rekonvalescenci.