„Podařilo se nám začlenit čtyři členy Armády České republiky, aby si vyzkoušeli, jak trénují hokejisté," uvedl Petr Mocek, kondiční trenér pardubického Dynama.

Právě on se postaral o dopolední program nejen hokejistů, ale i čtveřice vojáků. „Vše začalo půlhodinovým rozcvičením, kdy zahřejeme všechny svaly a celkově tělo. Potom se přechází na činky, kde následuje kruhový trénink. Tam je třeba vydržet a udělat co nejvíce kol. Až na maximum svých možností. Potom kluci dělají extra cvičení na sílu, krátké sprinty na závěr dopolední fázi zakončí," popisoval.

Tentokrát se nepřecházelo z posilovny, ale vše se odehrávalo na ploše sousedního Letního stadionu. Ve velkém vedru museli hokejisté i vojáci předvést velké úsilí.

„S kluky můžeme být naprosto spokojeni. Na to, že nejsou zvyklí na podobný trénink, tak podali vynikající výkon," řekla kapitánka Lucie Masaříková.

A kdo si vedl lépe? „Jednoznačně hokejisti. Jsou v plné přípravě, což bylo znát," vypálil nadrotmistr Jakub Havel. Jeden z vojáků, který se jednotky zúčastnil.

„Podle mě si nemysleli, že to bude takto náročné. Jsem rád, že si to mohli vyzkoušet," dodal Petr Mocek.

Lifterské a zpevňovací cviky, dřepy, odrazové prvky a mnoho dalšího. Vše s co nejkratšími přestávkami. Dost náročné byly i sprinty na závěr. „Hokejisté to mají najeté, tam jsme si sáhli na dno," řekl Havel.

A kruhový trénink? „Necvičíme s takovou zátěží na tolik opakování. Cvičit takhle každý den chce určitě velké odhodlání. Ale bylo to super, trénink jsme si užili," poznamenal Havel.

„S vojáky jsme se hecovali, snad to pro ně byla dobrá zkušenost," doplnil útočník Tomáš Vondráček.