Zůstat v reprezentační přestávce zcela bez hokeje? Příznivci v Pardubicích mají příležitost, jak se této variantě vyhnout. Dnes od 16 hodin se v Tipsport areně servíruje netradiční menu. Současný A-tým Dynama nastoupí proti výběru pardubických veteránů.

Hokejisté Pardubic měli po zpackaném závěru utkání ve Zlíně jeden den volno, v úterý odpoledne pak zahájili přípravu na další fázi této sezony. Tu jim v pátek zpestří modelové utkání proti týmu veteránů.

„Přemýšlel jsem nad tím, čím bychom mohli udělat radost fanouškům. Vymysleli jsme toto utkání, které by mohlo zpestřit naši přípravu a zároveň by bylo alespoň menším potěšením našim příznivcům," vysvětluje Otakar Janecký (na snímku), asistent trenéra Pardubic. Dnes tak nastoupí proti svým svěřencům.

Boj na ostří nože? Ani náhodou. Zápas se odehraje podle veteránských pravidel, s hrací dobou třikrát 15 minut, nesmí se střílet příklepem a hrát do těla.

„Nejdeme do utkání s tím, že chceme naše první mužstvo porazit – to se snad ani nemůže stát. Jdeme si to užít, zahrajeme si proti mladším a uvidíme. Fanoušci uvidí spíše technickou hru, snad se jim bude líbit," dodal bývalý útočník.

Za veterány mohou nastoupit starší 35 let. „Sejde se naše parta, co chodíme v pondělí hrát za veterány. Pozvali jsme také další hráče. V obraně se budeme moci opřít o Aleše Píšu, volal jsem i Tomáši Pácalovi, ale má bohužel povinnosti v Kolíně," prozradil Janecký.

Hlavní vchod velké haly bude otevřen v 15.30. Vstup pro diváky je zdarma, po skončení utkání se veteráni podepíší fanouškům.

Jak nastoupí
Sestava veteránů – brankáři: Radovan Biegl a Dušan Salfický. Obránci: Jiří Malinský, Petr Mocek, Petr Mudroch, Aleš Píša, Tomáš Srnka, Jan Velinský a Petr Vršanský. Útočníci: Tomáš Blažek, Jan Czerlinski, Otakar Janecký, Zdeněk Joudal, Martin Koudelka, Richard Král, Jaroslav Kudrna, David Pospíšil, Stanislav Procházka, Michal Tvrdík, Robert Vršanský a Marek Zadina.