Poslední tým letošní extraligy vs. vítěz základní části WSM ligy. Zatímco Pardubičtí před baráží museli odehrát bezvýznamné duely v play out, Jihočeši se přes play off prokousali až do baráže. Ve vyřazovacích bojích přešli přes Přerov a pražskou Slavii.

Teď se začíná znovu. Nová soutěž. Karlovy Vary, Pardubice, České Budějovice a Jihlava. Všichni na stejné startovní čáře. „Startujeme od bodu nula a jdeme něco budovat. Od hráčů cítím veliké odhodlání, že chceme baráž zvládnout a tvrdě odpracovat," říká hlavní trenér Pardubic Miloš Holaň, jenž baráž nazval jako další sezonu, která Dynamo nyní čeká. „Dle tréninků soudím, že to tak vzali i hráči. Tréninky vypadají jinak a hlavně: jejich hlavy jsou nahoře," prohlásil kouč Holaň.

„Chceme udržet extraligu. Nic víc nás nemůže motivovat k tomu, abychom se o to porvali. Pro zdejší mládež, obrovskou historii a tradici," zdůraznil kapitán Dynama Tomáš Rolinek.

MOTOR S NOVÁKEM
Pardubice se s Českými Budějovicemi potkají po čtyřech letech, kdy spolu hrály v extralize naposledy. Současný Motor vede jako trenér bývalý reprezentant Antonín Stavjaňa. Kapitánem týmu je zkušený obránce Filip Novák, jenž v této sezoně odehrál i devět zápasů za Pardubice. Po další krátké epizodě v bratislavském Slovanu se vrátil domů na jih Čech.

„Pořád jsou pro mě favoritem Pardubice a my se k utkání musíme postavit tak, že budeme hlavně bojovat a hrát obětavě," uvedl Novák, jenž byl v play off druhým nejproduktivnějším hráčem Motoru po útočníkovi Miloslavu Čermákovi. V play off brankář Petr Kváča udržel třikrát čisté konto.

„Motor má hru založenou na dobrém výkonu brankáře, organizované defenzívě a nebezpečných přesilovkách," poznamenal Holaň.

S PODPOROU HLEDIŠTĚ
O první barážový zápas panuje v Pardubicích zvýšený zájem. Včera byly ještě vstupenky k dostání, ale bylo jisté, že návštěva přesáhne devítitisícovou hranici. „Je výhoda, že začínáme baráž doma. Přijde vyprodaná hala, lidé při nás stojí, cítíme to všichni," doplnil Miloš Holaň.