Čas je pro Dynamo neúprosný. Tým od 4. listopadu vyhrál jen jednou. „Nejhorší, co se může stát, je to, když se mužstvo naučí prohrávat. To musíme zastavit, není to tak jednoduché,“ vykládal trenér Ladislav Lubina při setkání s fanoušky.
Ubojované vítězství, vstřelené góly, jen to může alespoň z části změnit klima a ztracené sebevědomí.

„Když vezmu poslední zápas ve Zlíně a první inkasovaný gól, to je jako když dáte hráči desetikilovou palicí do hlavy,“ řekl Lubina.

Jenže právě Třinci vstřelilo Dynamo v této sezoně jen dva góly (prohry 1:6 a 1:4 na ledě soupeře). Střelba je jednou ze stěžejních části současných tréninků.

„Můžete vidět, že góly padají tehdy, když před brankářem stojí hráč. Náš problém je ten, že naši hráči tam nechodí, proto dáváme málo gólů. Mladí mají speciální program, aby zlepšili střelbu. Chodí na střelnici a mají předepsáno, kolik kotoučů vystřelit,“ dodal trenér.

Pardubičtí budou nyní hrát třikrát v řadě doma, dnes nejprve proti vedoucímu Třinci. „Mají silné mužstvo, podle mě jim pomohla i účast na Spenglerově poháru. Chceme se prezentovat zlepšenou hrou v obraně, je třeba hrát zcela důsledně. A přidat na agresivitě v osobních soubojích,“ prohlásil kouč.

Bujaré oslavy vítězů
Sokolové jásali, až se olomoucká hala otřásala