„Od začátku pracujeme na bruslení. První dojem je příjemný,“ hlásil pro webové stránky klubu sportovní manažer a asistent Pavel Marek.

V malé hale Tipsport arény pardubičtí trenéři přivítali více než pětatřicet hráčů, z tohoto kempu bude postupně sestaven tým pro extraligové boje. Kvůli většímu počtu hokejistů, nejprve trénovali obránci, poté útočníci. Po ledě se celkem prohánělo sedm pětek.

„Tento výběrový kemp je určený pro to, abychom z něj sestavili kvalitní mužstvo. Naskytla se možnost otestovat větší množství hráčů. Vždy se stane, že někdo příjemně překvapí a může být posilou,“ vysvětlil Pavel Marek.

Jasná je pozice mezi brankáři. Jedničkou by měl být Ondřej Kacetl, posila z Hradce Králové, záda mu budou krýt Martin Růžička a nadějný Milan Klouček.

Mezi hráče, kteří jsou v Pardubicích na zkoušku je například litevský centr Tadas Kumeliauskas, který tři roky hrál ve finském TPS Turku, nebo ruský bek Alexandr Grebeňuk, jenž v minulé sezoně působil v Jihlavě a Prostějově. Zaujmout se snaží i francouzský útočník Jordann Perret, litevský centr Tadas Kumeliauskas a další.

Právě hráči na zkoušku dostanou šanci ukázat se v úvodních přípravných zápasech, a to ve dvojutkání se Slovanem Bratislava, s Jekatěrinburgem a na Mountfield Cupu začátkem srpna v Hradci Králové.

Zdroj: Youtube

Kádr Dynama včetně hráčů na zkoušku

Brankáři: Ondřej Kacetl (přišel z Hradce), Milan Klouček a Martin Růžička.

Obránci: Jacob Cardwell (Kan. přišel z Nových Zámků), Petr Čáslava, Alexandr Grebeňuk (Rus. na zkoušku), Ladislav Havlík, Rhett Holland (Kan. na zkoušku), Josef Horyna, Jan Látal, Karel Nedbal, Jan Ščotka, Ondřej Trejbal, Marek Trončinský, Marek Voženílek a Ty Wishart (Kan. přišel z Banské Bystrice).

Útočníci: Matěj Beran, Vladislav Bojko (Rus. na zkoušku), Antonín Dušek, Michal Hlinka, Martin Kaut, Tadas Kumeliauskas (Litva na zkoušku), Denis Kusý, Jakub Martinec, Jaroslav Moučka, Ondřej Panna, Tomáš Pipek, Patrik Poulíček, Peter Quenneville (Kan. přichází z dánského Aalborgu), Jordann Perret (Fr. na zkoušku), Miroslav Rohlík, Tomáš Rolinek, Jan Starý, Ján Sýkora, Petr Sýkora, David Tomášek, Sacha Treille (Fr.), Tomáš Vondráček, Daniel Voženílek, Filip Zadina a Václav Zídek.

Pozn.: Na zkoušku je i řada odchovanců a českých hráčů.