Začíná další éra pardubického hokeje. Na začátku ledna bylo schváleno, že město odkoupí většinový podíl v hokejovém klubu. Včera pak proběhla valná hromada, kde došlo ke schválení prvních změn.

„Proces, který jsme započali v listopadu, byl ukončen. Chtěl bych poděkovat panu Šmidberskému za jeho korektní průběh. Klub prošel určitým obdobím, kde byly jednoznačně i úspěchy," připomněl primátor Martin Charvát, že za éry předchozího majitele Pardubice získaly dva mistrovské tituly. V posledních letech ovšem klub provázely nepříznivé výsledky.

Město nyní vlastní 73,6 % akcií, dalšími akcionáři jsou Jaroslav Šuda a nově i Dušan Salfický s Petrem Čáslavou.

Právě Salfický byl na včerejším jednání zvolen předsedou představenstva a bude zastávat roli generálního manažera. Společně s ním budou v představenstvu ještě Jaroslav Šuda a Tomáš Pelcman.
V klubu tak končí dosavadní šéf Pavel Rohlík. Ten si k funkci generálního manažera postupně přibral pozici trenéra a předsedy představenstva.

„Naším cílem je dokončit stabilizaci této sezony, najít řešení po sportovní i ekonomické stránce. Druhým krokem je připravit novou sezonu, potom začít aktivně hledat nového silného partnera," uvedl primátor Pardubic Charvát.
Ke zlepšení sportovních výsledků má mužstvu pomoci nový trenérský tým. Hlavním koučem Dynama se stal Miloš Holaň, jeho asistenty bývalí pardubičtí hráči Pavel Marek a Otakar Janecký. Marek bude navíc vykonávat funkci sportovního manažera. Ve hře jsou i případné hráčské změny.

„Každý z tria trenérů má jinou zkušenost, koncepčně jsme se shodli. Každý má právo si říct, co je potřeba udělat," upřesnil Dušan Salfický a k možnostem týmu řekl: „Neházíme flintu do žita. Máme tým na to, aby kluci zabojovali. Nebalíme soutěž a nepřipravujeme se v lednu jen na baráž."

Trenéři: Holaň, Marek a JaneckýDynamo mění podruhé v této sezoně trenéry. Po Peteru Draisaitlovi a Pavlu Rohlíkovi pardubický tým nově povede jako hlavní kouč Miloš Holaň. Jeho asistenty budou dva bývalí hráči a mistři ligy v dresu Pardubic Pavel Marek a Otakar Janecký.
MILOŠ HOLAŇ
Pětačtyřicetiletý trenér má zkušenosti nejen z české extraligy, kde vedl Vítkovice, Spartu a Mladou Boleslav. Koučoval také Zvolen, Berkut Kyjev, Feldkirch, Neman Grodno a Trenčín. Během hráčské kariéry působil i v NHL.
PAVEL MAREK
Osmapadesátiletý Marek působil od roku 2002 až do loňského prosince střídavě jako trenér, generální manažer a sportovní manažer v Třinci.
OTAKAR JANECKÝ
Bývalý reprezentant působil jako hráč mnoho let ve Finsku (čtyřikrát mistr). S kariérou se loučil v Pardubicích, kde slavnostně vyřadili jeho dres.