Devatenáct zápasů, devět výher, deset porážek. Nelichotivá a zarážející je bilance mistrovské party z Pardubic na domácím ledě. Trudné pocity mohou vzít brzy za své. Eaton v pátek rozjíždí sérii utkání před svými fanoušky (z šesti duelů pětkrát doma). A jako první čeká v řadě Litvínov (18).

„Teď už to bude jízda v každém zápase. Litvínov doma prostě musíme porazit,“ pravil včera v rozhovoru pro Deník pardubický obránce Václav Kočí.
Ač se to možná měsíc a půl před začátkem play off nezdá, v ČEZ Areně půjde o horký mač. Pardubice už nutně potřebují přitlačit pedál k podlaze a kupa představení před vlastním publikem k tomu vybízí. Z uplynulých pěti utkání pobral Jandačův spolek pouhé čtyři body a v tabulce mu začíná být dost těsno. Náskok na sedmé místo, které okupuje Růžičkova Slavia, je pouze tříbodový. K ideálnímu rozpoložení je na východě Čech daleko, což dokumentoval špatný výkon v Karlových Varech (1:4). „Podali jsme bezkrevný výkon, prohrávali jsme spoustu osobních soubojů. Jsem hodně zklamaný . Soupeř si za vítězstvím šel víc,“ štvalo kouče Josefa Jandače.

Pokud by Pardubice během sezony lépe úřadovaly v domácích zápasech, dala by se porážka ve Varech přejít mávnutím ruky. V tabulce by útočily na první místo. Jenže před vlastními fandy to drhne. A nikdo neví proč. Zejména proto se úřadující šampion obává o pozici mezi „top 6“, která nemusí absolvovat psychicky náročné předkolo play off. „Nemyslím si, že bychom se doma báli. Kdybychom věděli, v čem je problém, tak vyhráváme. Jasné je, že teď musíme zabrat a v pěti domácích zápasech sebrat co nejvíce bodů,“ poznamenal Kočí.

Do Pardubic dnes dorazí Litvínov, kde smích a legrace není na pořadu dne. Po ošklivém úterním výprasku od Brna 1:7, vypadla „cheza“ z desítky! A návrat zpět bude mimořádně obtížný. Proč? Do závěru základní části hrají Severočeši čtyřikrát doma a sedmkrát venku, kde doposud ukořistili zoufalých dvanáct bodíků… Přibudou nějaké z Pardubic?