„Trvalo to dlouhou dobu. Nabaluje se to, člověk se v tom utápí. Jsem rád, že to tam konečně spadlo,“ uvedl Dušek, centr čtvrté pardubické formace.

„Díval jsem se, že bych přihrával, ale obránce si tam lehl, tak jsem střílel na lapačku,“ vrátil se ještě k rozhodujícímu okamžiku utkání s Mountfieldem HK.

K Duškovi se potom v dalším duelu na Spartě připojili obránce Petr Čáslava a útočník Patrik Poulíček. I oni vstřelili v tomto extraligovém ročníku premiérový gól. „Je důležité, že se přidávají další hráči a podílejí se na gólech,“ řekl sportovní manažer Pavel Marek.

Petr Koukal.
Komentář Jiřího Fejgla: Malý velký muž

Čáslava skóre utkání otevřel, Poulíček pak z dorážky zařídil vítěznou branku. „Měl jsem radost, že jsem konečně pomohl týmu i jinak,“ prohlásil forvard, který nyní nosí zelenou helmu za vítězství v prosincové statistice Radegast index.

Poulíček pak na vydařeném zápasu našel i méně povedené okamžiky. „Dali jsme tři góly, ale Sparta se snadno dostávala do šancí. U nás v pásmu jsme jen stínovali. I když vedeme, tak musíme hrát pořád aktivně,“ poznamenal.

Nejlepším střelcem Pardubic je momentálně Petr Sýkora se 14 góly.