Pětatřicetiletý svéráz Aleš Píša a hokejová reprezentace?
Zdálo se, že tahle kapitola se definitivně zaklapla před šesti lety.
Kouč národního týmu Alois Hadamczik ji ale zase otevřel. Uvažuje, že z finalistů extraligy by do výběru pozval brněnského Jakuba Svobodu a pardubickou dvojici Koukal, Píša. „Aleš podává velmi dobré výkony,“ prohlásil na adresu důrazného obránce.
Bek se k případné cestě na šampionát staví zatím neutrálně: „Něco jsem zaslechl, ale budu si to muset ještě rozmyslet. Podle mě by spíš měli dostávat přednost  mladší hráči.“

Pokud by Hadamczikův zájem trval a Píša na jeho nabídku kývl, jel by na svoje první mistrovství světa. „Uvidíme po play off, co bude,“ jenom tiše špitl.

Jestli pardubický tvrďák patří do národního týmu? O tom nepochybujte.  Znovu má za sebou báječnou sezonu. V play off jeho výkon ještě vygradoval.

Podobně hrál také před dvěma lety, kdy Pardubice získaly titul. Tehdy si přitom po něm reprezentační kouč Vladimír Růžička ani nevzdechl. Nevěřil mu. Nebyl vyzkoušený. „Současný zájem potěší. Ale řekl bych, že tenkrát byla moje forma větší. Teď už mám svůj věk,“ utrousil zadák, který dal v play off už čtyři góly. „Že mi tam něco napadalo? To je štěstí,“ shazuje svoje čísla.

Teď se řečmi o cestě na mistrovství světa ale příliš rozptylovat nechce. Před očima má jinou metu. Chce titul. „Trvaj je docela nervózní, dostává takové plachťáky od modré, třeba tu moji střelu v posledním utkání viděl, gólman ji musí chytat,“ rýpl si do brankáře Komety.
V šestém finále Hadamczik bude Píšu bedlivě sledovat. Pokud obránci kouč zavolá, neměl by odmítat. Nominace na velkou akci by mu slušela.