V polovině zápasu, kdy inkasovali čtvrtou branku, to s hosty vůbec nevypadalo dobře. Ve třetí třetině se ovšem v přesilovkách trefili Petr Sýkora a Nicholas Schaus. V nájezdech se potom prosadil útočník David Tomášek. „V kritických chvílích nás podržel Martin Růžička a tým bojoval. Mimo druhé třetiny jsme podali výkon, na který jsme tak dlouho čekali," uvedl Pavel Marek, sportovní manažer a asistent trenéra Pardubic.

„Soustředil jsem se na svůj výkon, prostě jsem chtěl puky chytit," popisoval Martin Růžička, jak vnímal vyvrcholení duelu. Podle pardubického brankáře byl klíčový nástup Pardubic do třetího dějství. „Měli bychom hrát aktivně jako ve třetí třetině, kdy jsme si vynutili chyby soupeře. Z toho pramenily naše šance."

Další důležitý faktor? Využité přesilovky. „Proměnili jsme tři početní výhody, ty nás vrátily do zápasu," zdůraznil obránce Nicholas Schaus, jenž vstřelil v utkání dvě branky. „Již první třetinu jsme hráli skvěle takticky, výborně jsme drželi náš plán. Jenže neuvěřitelný výpadek ve druhé třetině nás mohl připravit o jakýkoliv bod," uvědomoval si hlavní trenér Miloš Holaň.

Dynamu se nakonec podařilo dvoubrankové manko smáznout. „Do třetí části hry jsme zredukovali sestavu, hráči si uvědomili situaci a šli do toho opravdu naplno. Za to, jak jsme dřeli, jsme si zasloužili extra bod, kterého si vážíme," doplnil kouč Holaň.

OPĚT PROTI ENERGII

Baráž pokračuje již dnes čtvrtým kolem. Pardubice se vrací do Tipsport areny, kde před svými diváky vyzvou znovu Karlovy Vary. „Pokora je stále na místě. Nic nepřeceňujeme, ani nepodceňujeme. Výhra v Karlových Varech je pro nás takový malý nádech," říká Holaň před dnešním zápasem.

„Body z venku musíme jednoznačně doma potvrdit plným ziskem. Věřím, že nás přijde podpořit mnoho fanoušků, toho si musíme vážit. Vidíme, pro koho hrajeme, pro lidi do toho musíme dát úplně všechno," dodal Holaň.

Pardubice se již v baráži musí obejít bez mladých útočníků Filipa Zadiny s Martinem Kautem, kteří odjeli na přípravu národního týmu do 18 let před světovým šampionátem.