„Výsledky jsou pro nás dobrým signálem. Nepřeceňujeme je, ale nechceme prohrávat. Pro psychiku nového mužstva je to dobrý impulz. Není jednoduché vyhrát kterýkoliv zápas, hráli jsme v pozměněné sestavě, kluci to zvládli. Budujeme si sebevědomí do extraligy,“ říká hlavní trenér Dynama Miloš Holaň. 

K dispozici má stále široký kádr. Po Mountfield Cupu se klub dohodl na smlouvě s francouzským útočníkem Jordannem Perretem a kanadským bekem Rhettem Hollandem. Již dříve naopak tým opustil Jan Látal, který bude pokračovat v Polsku. Zkouška skončila i pro duo Jaroslav Moučka a Tadas Kumeliaskaus. Testovaných hráčů bylo ovšem více, o nich se rozhodne v nejbližší době. 

„Máme pět pětek a musím udělat rozhodnutí, kteří hráči mužstvo opustí. Nicméně bych si chtěl nechat nejméně jednoho až dva útočníky navíc a jednoho obránce. Řez se tedy bude týkat ještě tří hráčů,“ prozradil pardubický kouč Holaň a k nepopulárnímu kroku dodal: „Takový je hokejový život, už jsem se s funkcí kata sžil. Věřím, že neuděláme chybu, proto ještě nyní máme kádr takto širší. Chceme naše kroky dobře zvážit a učinit správná rozhodnutí.“ 

Před Pardubicemi je ještě čtveřice přípravných duelů. „V nich bychom chtěli hrát na šest obránců a dvanáct útočníků s tím, že se chceme věnovat přesilovkám i hře v oslabení, na která budou určeni hráči. Musíme vše secvičit, aby si hráči na sebe zvykli i v těchto situacích,“ upozornil trenér. 

První možností bude dnešní přípravné utkání ve Zlíně (18.00). „Nyní z jedné formace pro přesilovky vypadl David Tomášek, neboť si plní reprezentační povinnosti a jsme za to rádi. Druhá pětka je naopak kompletní a bude hrát,“ naznačil Holaň.