Tohle byl další velký slovenský den.

Vychytal nulu. Deptal silný útok Ocelářů a výrazně pomohl k první čárce Pardubic v sérii. Varování pro Třinec? Nemá dost. Moc by chtěl uspět i ve středu: „Nedával jsem si cíl, že bych odsud chtěl přivést jednu výhru," prohlásil s kamennou tváří.

V čem jste byli lepší než Třinec?
Co jsme si řekli, to se nám podařilo do puntíku splnit. Přesně takhle musíme hrát i ve druhém utkání. Věděli jsme, že Třinec začne náporem, se Spartou má suverénně nejlepší útok v extralize a dobře jsme se na něj připravili. Měl hodně přesilovek, ale nedal ani gól. To svědčí o naší výborné hře v obraně.

Předvedli jste ten klasický nepříjemný play off hokej?
Ano. Už na konci základní části na Spartě a v prvním zápase v předkole se Slavií to byly super zápasy. Musíme se naučit předvést dva, nebo tři takové výkony za sebou. Vítězství v prvním zápase je hodně důležité, ale chceme tady vyhrát i ve středu.

Takže žádné, že máte teď splněno?
Když budu mluvit za sebe, jdu vyhrát každý zápas. V prvním to vyšlo, tak teď ten druhý. Nedával jsem si cíl, že bych z Třince chtěl přivést jednu výhru.

Třinec jedenáct dní nehrál ostrý zápas, s vámi po takové době prohrál 0:4. Znervózní?
Hlavně bych řekl, že nás čeká o hodně těžší zápas než dnes. Moc dobře to znám, pauzy v play off jsou zrádné a my jsme toho využili. Zítra Třinec začne hodně velkým náporem. Musíme ho ustát a pak se uvidí.

Takže ve středu další vychytaná nula?
(usmívá se) Kluci už do mě rýpali, že když nedostanu gól, tak neprohrajeme. Nesoustředím se na ni, ale budu se snažit chytat jako v prvním zápase. Spoluhráči mi moji práci navíc hodně ulehčili. Pevně věřím, že to bude úplně to samé jako dnes.

Odpustil jste si bláznivou pozápasovou show před pardubickým kotlem. Co se stalo?
Udělal jsem klasický kotoul. Musíme přeci šetřit síly (směje se).