Po zápase v Třinci se zdálo, že se Pardubice mohou pomalu začít dívat nahoru. Stačily ale dva zápasy a situace je jiná. V pátek prohrály s Karlovými Vary, v neděli doma s posledním Zlínem a rázem je zase hlavní je to, co se děje pod nimi.

„Je to velká facka, jakou jsme dostali. V Třinci jsme odehráli výborný zápas, dvě skvělé třetiny ve Varech, ale tam přišla porážka a teď zase. Není to nic pozitivního," zklamaně procedil pardubický asistent Marek Zadina.
Od 30. minuty byl stav po Sýkorově vyrovnání 2:2.

Zápas psal velké příběhy. První: Při svém extraligovém debutu se trefil domácí Eduard Šimun, který srovnával na 1:1. Druhý: Devět sekund po něm zase od vlastní modré nahodil puk na bránu zlínský Oldřich Kotvan a Maxwellovi jeho pokus propadl do sítě.

Největší byla ale třetí story. V 55. minutě se puk dostal k Janu Marunovi a útočník Zlína, co ještě před reprezentační pauzou nastupoval jen v první lize za Havířov, rozhodl o výhře hostí 3:2. „V hlavě mi naskočilo, že musím vypálit hned. Tak jsem se do puku opřel, trochu se mi postavil na hranu, ani jsem nemířil a brankáři proletěl nad ramenem," viděl svůj vítězný gól střelec.

Když se pak reportér České televize ptal Brandona Maxwella na špatný gól, ten na něj vystartoval: „Viděl jsi zápas? A viděl jsi ten gól? To mi opravdu řekneš, že byl špatný?" Pak pokrčil rameny a odešel.

Každopádně situace Pardubic špatná je. Zlín byl poslední a teď Dynamo bodově dotáhl.

Pardubice – Zlín 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)Fakta – branky a nahrávky: 14. Šimun (Šeda, Maxwell), 30. P. Sýkora (Tomášek, Čáslava) – 11. Cibák (Urbanec, Marušák), 14. Kotvan (Holík), 56. Maruna (Ondráček, Kubiš).
Rozhodčí: Šindler, Šír – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 1:3.
Bez využití.
Diváci: 8 302.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Maxwell – Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Borkoš, Ščotka, Havlík, Šeda – Moučka, Marcinko, Svoboda – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Šimun, Kaut, Zdráhal. Trenér: Richard Král.
HC PSG Zlín: Kašík – Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, Horák – Bukarts, Holík, Říčka – Havlík, Vlach Veselý – Čachotský, Cibák, T. Sýkora – Ondráček, Maruna, Kubiš. Trenér: Rostislav Vlach.