Chybělo pět minut… Pak všechna euforie nakonec vyprchala. Pardubice vyrovnaly a v nájezdech zvítězily 2:1. A slovenský útočník neproměnil klíčovou penaltu. „Nezvládl jsem to. Je to moje chyba,“ kál se.

V letošním play off se vám nájezdy nedaří. Věřili jste si na ně?

Samozřejmě jsme si věřili, to jinak ani nejde, ale bohužel oni dali tři góly. Já bohužel nedal zlomový nájezd. Klidně to vezmu na sebe. Chtěl jsem puk zvednout, ale šoupnul jsem ho dolů.

Kolikrát jste viděl, že soupeř promění všechny tři nájezdy?

To se moc nestává, ale takové je finále. Musí se počítat se vším. Právě takové věci rozhodují.

Zápas byl podobný včerejšímu, věřili jste, že jej nakonec ubojujete?

My se nesoustředíme na výsledek, musíme hrát stejně ze zabezpečené obrany. Když v útoku přijdou nějaké šance, musíme dávat góly.

Připadaly vám domácí duely těžší než v Pardubicích?

Všechny zápasy jsou těžké, vyrovnané. Nedá se říct, že některý byl lehčí než jiný. Pardubice jsou silný soupeř, teď jedeme k nim, musíme zůstat pozitivní a říct si, že tam jedeme vyhrát.

Měl jsem na mysli, jestli se hůř prosazujete v útoku…

Mně se to ani nezdálo, hráli jsme s Plzní a se Spartou, což byly silné obranářské týmy. Teď je to asi stejné

Vyhovuje vám, když padá víc gólů?

Určitě když padá víc. Ale naskytnou se zápasy, že každý si hlídá svého hráče, každý s někým jezdí, na někoho se dívá, aby mu neujel. Pak se stane, že není moc volného místa, není moc času něco s pukem udělat.

Říká si někdo v týmu, že už sice nemůže, ale musí?

Nikdo si neříká: Nemůžu. Jsme ve finále a někteří hráči si ho možná zahrají jednou za celý život. Tam se jede na krev a každý se kousne, nemusí se to opakovat.

Chybí vám čtyři zranění útočníci. Je to velká komplikace?

Samozřejmě cítím tu ztrátu, ale dobrý tým umí zalátat díry. Umí se zvednout, dalším hráčům se naskýtá příležitost. Mohou se stát hvězdou, která rozhodne.

Cítil jste to taky tak?

Jsem zkušený hráč, už jsem pár finále odehrál. I když ještě žádné v extralize, takže je to něco speciálního. Kdo naběhne do zápasu, musí odvést stoprocentní práci.