„Náš zájem o jeho služby byl dlouhotrvající, jsem rád, že se nám podařilo jej získat na přestup a že jsme se domluvili na víceleté spolupráci," řekl generální manažer klubu Dušan Salfický.

Do Pardubic se zároveň vrací útočník Daniel Voženílek, který strávil minulou sezonu ve druhé finské nejvyšší soutěži. „Rok na severu by mu měl prospět, chci mu dát šanci," uvedl Salfický s tím, že Voženílek přichází na zkoušku do začátku extraligové sezony.

Další příchody jsou stále v jednání. „Jakmile se nám podaří zrealizovat další doplnění kádru, budeme o něm okamžitě informovat. Rád bych poprosil fanoušky o trpělivost, jednáme intenzivně od skončení baráže o zajímavých jménech," poznamenal Salfický.

Klub jedná i s hokejisty stávajícího kádru o prodloužení spolupráce. Jasno už je naopak o čtyřech hráčích, kteří Pardubice opouštějí. Jedním z nich je útočník Lukáš Nahodil, jehož chtělo Dynamo udržet. „Už v průběhu baráže jsme se bavili o nové víceleté smlouvě. Ve čtvrtek mi Lukáš oznámil, že odchází do Komety Brno," potvrdil Salfický. V klubu končí i brankář Jaroslav Hübl a obránci Ctirad Ovčačík s Josefem Zajícem.

Útočník Petr Koukal
Hradec sílí: Pomůže mistr i slovenská ikona