Jede se výletovat! Doma se pardubičtí hokejisté představí až 30. listopadu, do té doby je čekají tři zápasy venku.

Jde jim docela o dost. Od začátku sezony pracovali na tom, aby se pevně usadili v první pětce. Dlouho se dařilo, pronásledovatelům odskočili.

Jenže poslední dobou se začaly hromadit porážky. A vlčáci ze zadních pozic se blíží… První pětka už není tak jistá. Za bukem je Kometa, o chlup dál překvapení sezony z Olomouce.

„Teď jsme dvakrát v řadě prohráli a jedeme třikrát ven, musíme přivézt nějaké body," chápe hlavní trenér Zdeněk Venera.
Jenže jeho armáda už lup z cizího království nepřivezla třikrát po sobě.

Kapitán Petr Čáslava se po poslední domácí porážce rozčiloval, že tým jen předstírá tvrdou práci. Nedře…
Problémy mají Pardubice hlavně v předbrankovém prostoru, chybí jim důraz, docela pravidelně z něj inkasují. Místo toho, aby si soupeř před gólmanem připadal jako na frontě, cítí se tam jako v obýváku. Už chybí jen ta káva…

„Celý týden obranu těchto míst také trénujeme, ale bohužel se nám to komplikuje," broukl Venera.Ve svém notesu má napsanou početní úlohu: Dvakrát minus Václav, dva beci mimo.

Kvůli zranění vypadl Václav Benák (36 let) a na operaci s kolenem musí Václav Kočí (35 let). „Jak se zdálo, že jeho zranění z minulé sezony bude v pohodě, tak to bohužel není ono. Václav dřel, tvrdě trénoval, ale je potřeba ještě jednoho zákroku," prozradil Venera s tím, že Kočí bude chybět asi měsíc.

Obrana tak výrazně omládne. Víc do hry se dostanou Jan Ščotka a Karel Korím. Z prvoligové Třebíče Pardubice povolaly ramenatého siláka Jana Zdráhala.
Zánět v noze aspoň už vyléčil útočník Michael Špaček. „Problémy prý odezněly. Nejspíš si půjde teď zahrát za juniory, abychom ho měli k dispozici v neděli na Spartě," plánuje Venera.

PARDUBICKÁ TOUR

VÍTKOVICE. 21. listopadu, 17.00
Od začátku sezony připomínají granát z druhé světové války na ústředním topení. Každou chvíli hrozí výbuch… Petera Oremuse vystřídal na střídačce Ladislav Svozil a k ruce má schopného mládežnického kouče Jakuba Petra, ti mohou nastolit řád.
Jak na ně: Podobně jako na Zlín, žádné srandičky, parádičky… Ale pěkně tvrdou práci, která bude bolet a soka rozloží. Na velkém hřišti mohou zazářit Tyborovci.

SPARTA, 23. listopadu, 15.00
Je proti Pardubicím dominantní, z posledních 10 soubojů prohrála jenom dva. Pozor na Buchteleho, pardubický odchovanec je před bránou hodně nebezpečný a tady mají Východočeši problémy.
Jak na ni: Vzpomenout si na březen. Tehdy Spartu zdeptal skvělý brankář a brejky. V žádném případě nechodit na trestnou, Sparta má nejlepší přesilovku v lize.

PLZEŇ, 28. listopadu, 17.00
Po odchodu Dudy se Strakou chybí produktivní útočník, nedaří se ani posile Kadlecovi. Plzeň se trápí, rozhodně je k poražení.
Jak na ni: Plzeň má velké problémy se střílením gólů, takže vypustit Sýkoru, ať tam pustí pár ostrých puků a zavřít vrata. Západočeši nemají sílu na obraty.