Dynamo má na dvě výhry tři pokusy. Začíná v pátek doma (18.00) proti Vítkovicím, v neděli nastoupí v Litvínově a končit bude příští pátek doma s Karlovými Vary, jistým účastníkem baráže.
Vítkovice, první balvan na cestě Dynama ke klidnému jaru, mají záchranu v kapse, už nikam nespěchají.

Výhoda pro partu kouče Petera Draisaitla? On si to nemyslí: „Na tom vůbec nezáleží, že jsou zachráněné. My musíme být připraveni na to, že Vítkovice přijedou s tím nejlepším, co mohou nasadit," rázně velí.

Ale nebude tomu tak. Minimálně v brance nastoupí až ten třetí v řadě. Patrik Bartošák a Daniel Dolejš chytili střevní virózu. „S největší pravděpodobností nepojede do Pardubic ani jeden," prozradil pro klubový web trenér Ladislav Svozil. Nejspíš tak vsadí na Pavla Kantora.

Pardubice minule v Ostravě podržel Miroslav Kopřiva. Brandonu Maxwellovi to totiž poslední dobou ve vítkovické hale moc nešlo. Prý to ale není signál, že Kopřiva nastoupí opět: „Sedneme si s trenéry, rozebereme pro a proti a potom rozhodneme. Nekoukáme na to, co se stalo někdy před dvěma měsíci," utrousil jen Peter Draisaitl.

Největším tématem tak je, zda po zranění už bude fit kapitán Tomáš Rolinek. Naposledy hrál 8. ledna v Olomouci, pak musel na operaci s kolenem, ale už přes týden chodí na led. „Uvidíme, jestli to do zítra stihne," nechtěl o sestavě mluvit Draisaitl.