Slovenský kulomet  zase úřadoval!
Pardubice zvítězily na ledě Komety Brno 3:2. Snajpr Martin Bartek vstřelil dva góly.
Co tenhle výsledek znamená? Naději! Do konce základní části zbývají dva zápasy a Pardubice ztrácejí na desítku jediný bod. Kometa a Vítkovice (s Východočechy mají lepší vzájemný zápas) se teď musí klepat. Mistr je blízko a funí jim za krk.

Na začátku utkání si ale „pojišťováci" stoupli pod ledovou sprchu. Ještě nebyla pryč ani druhá minuta a už ztráceli. Čtvrtý brněnský útok úřadoval poprvé.
Brzy ale dokázal manko smazat při přesilovce nehlídaný Martin Bartek. Jenže ještě do přestávky zazlobila domácí čtvrtá formace podruhé a Kometa po střele Holce vedla 2:1.
Blízko k vyrovnání byl po pauze Zohorna, jenž pálil bleskově po buly, ale napálil jenom tyč. Pardubice se dočkaly až ve 36. minutě, kdy signalizovanou výhodu přetavil ve svůj první gól sezony Václav Kočí. Do branky doklepl puk, který přesně na jeho hůl vyrazil brněnský gólman Trvaj.

Ve 45. minutě přišla další velká chvíle Barteka. Brněnský bek Žižka se za brankou vykašlal na Rolinka, což byla hrubá chyba. Pardubický štírek našel před brankou slovenského kanonýra, který poslal úřadujícího mistra poprvé do vedení.

Pak začaly rychle přibývat zákroky na straně pardubického brankáře Salfického. Veterán potvrdil, že je na něho spoleh. Zázračný zákrok vytáhl proti Hruškovi, kdy pravým betonem vykopl jistý gól.

HVĚZDA ZÁPASU: MARTIN BARTEK, útočník Pardubic, (v utkání 2 góly): Je jako blanický rytíř, který dorazil na pomoc ze Slovenska. Vždy, když Pardubicím teče do bot, mohou se na něj spolehnout.

MOMENT ZÁPASU: ROLINKOVA HOKEJKA: Při pátém pardubickém oslabení ztratil Tomáš Rolinek po vhazování hůl. Brněnský Čermák zareagoval bleskově a odpálil ji do středního pásma. Pardubice ale kritickou chvíli přežily.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Fakta – branky a nahrávky: 2. Lušňák (Holec), 19. Holec (Lušňák, Burian) – 10. Bartek (Cetkovský, Kočí), 36. Kočí (Semorád, Nosek), 45. Bartek (Rolinek).
Rozhodčí: Minář, Šindler – Jindra, Skopal.
Vyloučení: 2:5.
Využití: 0:1.
Diváci: 7 200 (vyprodáno).

HC Kometa Brno:  Trvaj – Žižka, Dujsík, Bičánek, Švrček, Malec, Kováčik, M. Hruška, Valach – H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška – T. Svoboda, Koreis, Jakub Svoboda – Němec, Petrovický, Dlouhý – Holec, Lušňák, Burian. Trenér: Venera.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický – Benák, Kočí, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Endál, Rolinek, Starý – T. Zohorna, Nosek, Semorád. Manažer: Říha.