"Kývl jsem na tuto nabídku hlavně proto, že to je jen dočasně. A věřím, že to nebude dočasně jako v osmašedesátém, kdy sem přišel dočasně někdo jiný, ale skutečně jen na pár dní," řekl Martinec novinářům po dnešním tréninku, který vedl společně s generálním manažerem Zbyňkem Kusým. Oba se také na střídačce představí v úterý, kdy Pardubice čeká utkání v Plzni.

Se svým krátkým návratem k extraligovému týmu souhlasil hlavně proto, že v Pardubicích působí v různých pozicích již více než 40 let. "Mám zájem, aby zde byl hokej co nejlepší. Podřídím vše tomu, aby výsledky byly co nejlepší a diváci sem rádi chodili a kluci se, až já odejdu, dostali minimálně do předkola play off," uvedl zkušený trenér, který Moeller v roce 2004 dovedl k mistrovskému titulu.

Martinec v současnosti v klubu působí jako sportovní manažer. O možnosti, že by tým nakonec vedl ve zbytku sezony, nechtěl příliš hovořit. "Nehraju si na kdyby a nevím, jestli bych do toho šel. Ale to je o tom kdyby. Zatím se ode mne chce, abych tady byl těch pár dní, a co bude potom, o tom se nemá cenu teď bavit," prohlásil bývalý vynikající útočník, kterého nedělní večerní rozhodnutí vedení klubu překvapilo. "Věřil jsem, že kluci nad Ústí vyhrají. Měli dobré zápasy s Vítkovicemi a Libercem. V neděli to ale už nebylo ono, dostávali smolné góly, a z toho vyplynulo, že se změnil trenér," řekl.

Podle sedmapadesátiletého Martince, jenž navštívil většinu domácích zápasů, je důvodů nevydařeného startu do sezony víc. Tragická smrt obránce Martina Čecha, série zápasů na kluzištích soupeře či fakt, že si hráči právě tyto skutečnosti brali jako alibi, proč to nejde. "Velice dobře sehráli Tipsport Cup, kde měli vynikající zápasy, a možná že i z toho pramenilo malinké sebeuspokojení na pár dní, že se zvolnilo. A pak když už chtěli začít zase hrát, tak se už do toho těžko dostávali," soudil Martinec.

Před zápasem v Plzni žádné velké změny ve složení formací neplánuje. Chtěl by ale mužstvo psychicky nabudit. "Hráči musí zvednout hlavu. Když jsem je viděl na některých trénincích nebo na předzápasovém rozbruslení, tak měli hlavy dolů, a to nejde. Je potřeba pár zápasů, které by se povedly a začali si zase věřit. Je tady hodně hráčů, které znám, ale jsou zde i jiní, které neznám až tak dobře povahově, a to se po jednom tréninku nepozná," uvedl Martinec.

I přes nevydařený vstup do sezony dočasný trenér věří, že Pardubice mohou extraligový ročník zakončit úspěchem. "Pardubice mohou vyhrát titul z desátého místa, protože ten kádr na titul tady je. A když bude v mužstvu pohoda, tak věřím, že na ten titul mohou jít," pravil Martinec. Základním cílem Moelleru v současnosti však je alespoň postup do předkola play off - tedy umístit se po základní části do desátého místa. Momentálně jsou Pardubice jedenácté.