Lépe do utkání vstoupili domácí. Ve třetí minutě se prosadil obránce Jakub Gróf, když dorazil střelu slovenského juniorského reprezentanta Rastislava Deje. Pardubice, ale rychle vyrovnaly. O čtyři minuty postěji se prosadil nejmladší útok Východočechů. Útočník Jan Kolář našel volného Honzu Starého a ten překonal bezmocného brankáře energie Lukáše Sáblíka.

Pořádná přestřelka se strhla ve druhé třetině. „Perníkáři“ se dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve se prosadil ve 22. minutě Jiří Cetkovský, kterého vybídl ke skórování Peter Pucher. Třetí branku přidal za dalších šest minut Radovan Somík. Cetkovský se tentokrát proměnil do role nahrávače. Do konce druhé části dávali branky už domácí.

Nejprve se prosadil sváteční střelec a bývalý „pardubičák“ Petr Mudroch, kterému se podařilo snížit za 34 vteřin. Vyrovnání zařídila druhá formace. Jaroslav Kristek zpoza branky našel Marka Melenovského a ten se již nemohl mýlit.

Že půjdou do šatny veselejší domácí byla práce také druhé formace. Na ukazateli času svítilo 39:29, když se po hodně dlouhé době mezi střelce zapsal Milan Procházka a svoji branku oslavil jak se patří. Divákům ukázal jak se jezdí na kajaku.

Pořádné drama pokračovalo i ve třetím dějství. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a karlovarské publikum si přišlo na své.

V padesáté minutě, ale domácí obrana hrubě chybovala. Mezi beky proskočil Peter Pucher. Od modré čáry se sám „řítil“ na domácího brankáře a napodruhé ho překonal. Po vyrovnání se hra relativně uklidnila, přesto obě mužstva nepolevovala v útočení. Před Lašákem se zjevil Milan Kraft, ale nedosáhl na volně ležící kotouč.

Necelých pět minut před koncem si hosté z Pardubic vytvořili slušný tlak, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny mohl rozhodnout Tvrdík, ale jeho bombu vytlačil gólman Sáblík ramenem. V poslední minutě mohlo rozhodnou duo Skladaný – Bílek. Prvně jmenovaný vyslal střílenou přihrávku, Bílek do ní položil hůl, ale kotouč skončil na prsou brankáře Lašáka.

Proto nakonec muselo přijít na řadu prodloužení. Největší šanci si vytvořili energetici v přesilovce, ale puk za záda Jána Lašáka nedostali. Proto musely přijít na řadu samostatné nájezdy.

Ve čtvrté sérii rozhodl Peter Pucher.

Karlovy Vary – Pardubice 4:5 po s.n.
Třetiny: 1:1, 3:2, 0:1 – 0:0
Muž zápasu: Peter Pucher
K. Vary: Sáblík – Dobroň, Duben, Gróf, Hanzlík, Němec, Ustrnul, Řezníček, Mudroch – Košťál, Skuhravý, Kumstát – Melenovský, Kristek, M. Procházka – Bílek, Pech, Hluchý – Kraft, Dej, Skladaný. Trenér: Venera Zdeněk.
Pardubice: Lašák – Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Nikolov, Koma, Kolář Jan II – Tvrdík, Balžek, Rolínek – Cetkovský, Puchem, Somík – Kolář Jan I, Starý, Koukal – Zohorna, Ondřej. Trenér: Šejka Jiří.
Branky: 3. Gróf (Dej), 29. Mudroch (Duben), 33.Melenovský (Kristek), 40. M. Procházka (Melenovský)– 7. Starý (Kolář Jan I), 22. Cetkovský (Puchem), 28. Somík (Cetkovský), 50 Pucher (Jan Kolář I). Rozhodující nájezd Pucher.
Rozhodčí: Fraňo – Bejček, Karoubek.
Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.
Diváci: 3230.