Zástupci Pardubic chtěli šestadvacetiletého forvarda udržet, k tomu ovšem potřebovali i dohodu s Plzní. „Řešili jsme dva otazníky: Jánovu smlouvu v Plzni, což si vyjednal sám, a podmínky jeho uvolnění. Plzeň totiž, ač je Ján Slovákem, držela jeho hráčská práva pro Českou republiku. Martin Straka mi vyšel vstříc a mohli jsme se s Jánem domluvit na jednoroční smlouvě s další opcí," vysvětlil generální manažer klubu Dušan Salfický.

Slovenský útočník působí na české hokejové scéně od roku 2013, zahrál si i v Třinci. Nyní preferoval pokračování v klubu na východě Čech. „Ján si Dynamo oblíbil a chtěl tu hrát. Tento aspekt byl pro nás velmi důležitý a neváhali jsme jej podepsat," dodal Salfický.

„V závěru extraligové sezony včetně baráže ukázal, že je platným hráčem. Věřím, že se dostane do ještě větší pohody," řekl sportovní manažer Pavel Marek.

„Už na konci uplynulé sezony jsem říkal, že bych tu rád zůstal. Zájem byl i ze strany klubu, nebyl pak problém se dohodnout," uvedl Ján Sýkora.

Vedení pardubického klubu již v průběhu května potvrdilo dohodu s brankářem Ondřejem Kacetlem, obráncem Markem Trončinským a útočníky Tomášem Vondráčkem a Petrem Sýkorou.