Škatulata v realizačním týmu Pardubic pokračují. Od začátku sezony se muži, co mají na starosti dění v kabině A týmu, střídají jak apoštolové na orloji.

Nejnovější dvě změny? Dalším asistentem, po kterém tak volal trenér Peter Draisaitl, se podle serveru isport.cz, stane Rus Andrej Potajčuk. Kabinu ale opustil odchovanec a bývalý dlouholetý obránce klubu Petr Mudroch. Skončil na pozici vedoucího mužstva a jeho funkci převzal Tomáš Hrubý, jenž to samé dělal u mládeže.

Konec Mudrocha se v hráčské kabině setkal se slušnou vlnou nevole. Petr Čáslava, jeden z lídrů týmu, se proti tomuto kroku poměrně ostře vymezil na jedné sociální síti.

„Ano, Petr Mudroch byl odvolán, ale dál klub nebude tuto situaci komentovat," sdělil pouze tiskový mluvčí klubu Jan Hrabal.

Andrej Potajčuk dělal asistenta Miloši Říhovi staršímu v Rusku a už dříve se spekulovalo, že by měl nastoupit do Pardubic právě po Říhově boku. Nakonec by měl doplnit Draisaitla s Králem. „Jakmile budu mít hotová víza, sedám na letadlo. V sobotu, nebo v neděli bych měl dorazit do Pardubic," potvrdil deníku Sport svoje další české angažmá Potajčuk.

V polovině 90. let odehrál tři sezony za Spartu a za tu dobu se naučil velmi dobře česky. Po skončení kariéry pak kromě trénování chvíli vedl i jako generální manažer Chanti Mansijsk v KHL. „Se sportovním manažerem Dušanem Salfickým jsme byli v kontaktu a bavili se o eventuálních posilách pro Pardubice. Nabídka na asistenta trenéra mě překvapila, ale dlouho jsem neváhal a přijal ji," dodal ruský trenér.

REALIZAČNÍ TÝM V ZÁŘÍ
Hlavní trenér: Miloš Říha ml. (odvolán po 10. kole, teď Litoměřice)
Asistent: Václav Baďouček (odvolán po 10. kole, teď junioři)
Kondiční trenér: Petr Mocek
Trenér brankářů: Vladimír Dohnal (odvolán po 10. kole, teď Litoměřice)
Vedoucí mužstva: Petr Mudroch (odvolán po 40. kole)
Masér: Libor Hovorka
Kustod: Martin Mandys

REALIZAČNÍ TÝM V ÚNORU
Hlavní trenér: Peter Draisaitl (od 38. kola)
Asistent: Richard Král (od 11. do 37. kola hlavní trenér)
Asistent: Andrej Potajčuk (patrně nastoupí v neděli)
Kondiční trenér: Petr Mocek
Trenér brankářů: Roman Višňák (od 11. kola)
Vedoucí mužstva: Tomáš Hrubý (od 40. kola)
Masér: Libor Hovorka
Kustod: Martin Mandys