„Myslím si, že i Ty přispěl k tomu, jak fungovala kabina. Jsem rád, že svou kariéru spojil i pro příští rok s naší organizací,“ uvedl Dušan Salfický, generální manažer Pardubic.

Kromě charakterových vlastností byli v Pardubicích spokojeni i s jeho hokejovými dovednostmi. Šéf klubu vše konzultoval nejen s trenéry, ale i s nejzkušenějším obráncem Petrem Čáslavou, zároveň spolumajitelem klubu.

„Na ledě z něj vyzařují respekt a jistota. Když jsme se s Petrem bavili, tak mi hned říkal, ať udělám vše pro to, abychom jej udrželi,“ prozradil Salfický. V Dynamu tak zůstává zámořské trio beků z této sezony - kromě Wisharta již dříve podepsali smlouvu Jacob Cardwell a Rhett Holland.

Devětadvacetiletý Wishart přišel na východ Čech před právě skončenou sezonou z Bánské Bystrice. Odehrál 57 zápasů, v hodnocení účasti na ledě v jeho statistikách svítí číslo plus devět.

„Všichni se chceme posouvat výše. Naše nároky na cizince budou vyšší, i od něj očekáváme další růst výkonnosti,“ doplnil Salfický.

„Jsem rád, že jsme se mohli domluvit na nové smlouvě. Přiznávám, že jsme si s naší rodinou zamilovali Pardubice, moc se nám tu líbí,“ řekl sám Wishart, jenž dříve odehrál i 26 zápasů v NHL.