Fanoušky i tentokrát čekají přísnější bezpečnostní opatření. Poslední zápas v Hradci Králové ukázal, že i derby dvou rivalů lze odehrát v relativním poklidu. Utkání začíná v 17:10 hodin.
Fanoušky přesto čekají některá drobná omezení. To nejdůležitější se zřejmě týká pití.

„Do arény nebude vpuštěn žádný fanoušek pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Pořadatelé budou ve spolupráci s policisty nekompromisní v dohledu na dodržování návštěvního řádu arény. Pro tento zápas bude opětovně stejně jako v předchozím vzájemném střetnutí platit zákaz vnášení nápojů do hlediště," upozorňuje mluvčí pardubického hokejového klubu Jan Hrabal.

Pro fanoušky Hradce Králové budou na nádraží přistaveny autobusy, které je zdarma přepraví přímo k hale. Pardubičtí fanoušci v Hradci na posledním utkání tuto možnost nevyužili a při začátku utkání mnozí stále ještě čekali před halou.

Sektory navíc

Pro hostující fanoušky se také mimořádně uvolní sektory 102 a 202. Pro vstup do nich bude královéhradeckým fanouškům sloužit stejný vstup jako do kotle hostí. Vchody budou vzájemně odděleny.

„Sektory navíc budou bezpečnostně odděleny. Na pořádek a dodržování návštěvního řádu bude dohlížet zesílená pořadatelská služba. Kontroly při vstupu do Tipsport areny budou velmi pečlivé a časově náročnější. Návštěvníci hokejového utkání budou podrobeni namátkovým osobním prohlídkám včetně zavazadel, která u sebe budou mít, se zaměřením na zakázané předměty a pyrotechniku. Tyto kontroly budou probíhat nejen ve vstupních prostorách, ale během celého utkání i přímo uvnitř haly, která je monitorována kamerovým systémem," podotýká Jan Hrabal.

Naopak hradečtí fanoušci, kteří mají již zakoupené lístky do pardubického kotle, pořadatelé na tato místa z důvodu bezpečnosti nepustí. Před začátkem zápasu mohou požádat o vrácení vstupného.
Hradecké fanoušky doprovodí také vlastní antikonfliktní tým složený z jejich pořadatelské služby.

Bezpečí kolem Tipsport areny pohlídá městská i státní policie. Těžkooděnci doprovodí i hradecké fanoušky na cestě do Pardubic a zpět.