Víte, jaká byla historicky nejvyšší návštěva na futsalovém utkání v České republice? My to víme, prozradíme vám to, a zároveň přineseme informaci o tom, že ERA-PACK Chrudim by tento rekord při utkání proti Barcelově rád pokořil! V sobotu 23. listopadu tedy v pardubické ČEZ Areně nepůjde jen o výsledek na hřišti!

První čísla z předprodeje vstupenek na utkání UEFA Futsal Cupu, který se hraje ve dnech 20. – 23. listopadu v Pardubicích, jsou potěšující a svědčí o velkém zájmu fanoušků. Láká je zejména slavná Barcelona. Katalánský tým je považován za největšího favorita na celkové prvenství v soutěži, která je futsalovou obdobou fotbalové Ligy mistrů.

Protože zájem diváků je velký a chystá se i rozsáhlá propagace akce, rozhodl se ERA-PACK vyhlásit pokus o překonání rekordu v divácké návštěvě na futsalové utkání. Ten dosud drží duel české reprezentace proti Rusku na domácím mistrovství Evropy 2005, kdy se do ostravské haly přišlo podívat 7352 diváků.

„Věříme, že diváci nás přijdou podpořit. Zejména poslední den, kdy nastoupíme proti Barceloně, čekáme velkou návštěvu. A tak bychom na rekord s pomocí futsalových příznivců rádi zaútočili," říká prezident klubu František Tichý.
Divácký rekord chce překonat také proto, že by to byla největší odměna pro klubový management.

„Děláme futsal srdcem a naplno, rekordní návštěva pro nás v klubovém vedení by byla tou nejlepší odměnou," vyjádřil své přání.
Když si vyslechl jaké číslo v návštěvnosti je pro překonání rekordního zápisu potřeba, neváhal.

„V utkání s Barcelonou bychom rekord mohli pokořit, vysoká návštěva by nám potvrdila, že svou práci neděláme zbytečně a že futsal je zajímavý sport. Proto chceme nalákat na tribuny co nejvíc fanoušků."
Jaká že jsou tedy rekordní čísla v návštěvnosti na futsal v naší republice? Výbornou návštěvnost měla utkání české reprezentace na ME 2005. Dvě vystoupení české reprezentace jsou na vedoucích pozicích v našem přehledu. Třetí je utkání ERA-PACKu s Dinamem Moskva v UEFA Futsal cupu což jen dokazuje, že do pardubické ČEZ Areny, kde se bude hrát i příští týden, si diváci umějí najít cestu a že pokus o rekord není nereálný.

V desítce nejvyšších návštěv nechybí ani utkání domácí nejvyšší soutěže, dvě finálové utkání mezi Helasem Brno a Chrudimí navštívilo víc  než dva tisíce diváků. Tato desítka návštěv zaznamenala poslední změnu v roce 2009, tedy před více než čtyřmi roky. Bude se měnit po zápasech UEFA Futsal Cupu?