Obhájce titulu prohrává v sérii hrané na tři vítězné zápasy 0:1, zítra je na programu utkání číslo 2. „Není potřeba na sebe vytvářet přehnaný tlak. Vždyť my pod ním hrajeme už od konce listopadu. Zítra máme druhý pokus," s nadhledem prohlásil Salfický.

Čekal jste, že si tak zachytáte?

Upřímně?

Jistě.

Nečekal jsem, že zásahů budu mít tolik, ale Kladno to tlačí do brány ze všech stran. Neměli zase tolik vyložených šancí. I když pár závarů tam bylo dost slušných.

Co rozhodlo?

Za stavu 1:0 pro nás Kladno přidalo a my jsme na to nebyli schopni reagovat. Po vyrovnání jsme dostali branku v oslabení. Oni pak hráli chytře, nikam se netlačili a výsledkem byla porážka.

Kladno vás hlavně v druhé třetině dost mlelo, že?

Tak mlelo… Možná někteří kluci chtěli bránit hubený náskok. Přestali jsme být aktivní a začali faulovat. Je na každém z nás, aby si vyhodnotil, proč jsme se dostávali pod tlak. Udělali jsme pár chybiček, nedůsledností a možná i nedocenění některých situací.

Nebyli jste zaskočeni, že Kladno hrálo tak dobře?

Vůbec. Skončili sedmí, i bez kluků z NHL si postup do play off ukopali. Věděli jsme, že to je mladé mužstvo, které sice není tolik hokejové, ale nahrazují to jinak. Dravostí, fyzickým hokejem, s čímž slavili úspěch.

Série pokračuje zítra. V čem se musíte nejvíce zlepšit?

V důrazu, pohybu a individuálních činnostech jednotlivce. Úplně zbytečně jsme odevzdávali puky a nehráli tak, jak jsme chtěli. Byli jsme pomalí na kotouči a strašně dlouho nám trvalo, než jsme něco vymysleli. Navíc jsme zase oba góly dostali z dorážek. I v prostoru před oběma brankami musíme být agresivnější.

Hráli jste jen jednu přesilovku. Byl to důsledek rychlejšího pohybu soupeře?

Rozhodně. Pohybem jsme je nedostali pod tlak, abychom si vynutili jejich fauly.

Prohráváte 1:0. Budete v sobotu pod velkým tlakem?

Ne, nebudeme. Bude to stejné jako dnes. Není potřeba na sebe vytvářet přehnaný tlak. Vždyť my pod ním hrajeme už od konce listopadu. Klasická fráze je vyhrát venku jeden zápas a my máme zítra druhý pokus.

Podal jste skvělý výkon. Máte chuť se zase zítra postavit do branky?

Chuť mám. O to nejde. Ale teď jsme dva zápasy za sebou prohráli, když jsem chytal. Tak se třeba trenéři rozhodnout nasadit Růžu. Před sérií jsme se domluvili, že se vše bude rozhodovat od vývoje série. Uvidíme, jak to bude dál.