KDO TO S HOKEJOVÝM KLUBEM MYSLÍ VÁŽNĚ?
„Bylo to dobré rozhodnutí. Byla šance klub koupit, tak jsme ji využili. Jsme stále hockey town, jen to ještě musí dokázat hráči na ledě v následujících sezonách," poznamenal primátor Martin Charvát (ANO).

„Ukázalo se, kdo to s pardubickým hokejem myslí skutečně vážně," doplnil generální manažer HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický, který je zároveň radním za ANO.

Pardubice - Karlovy Vary 1:2Zdroj: DENÍK/Luboš Jeníček Radnice se i nadále bude snažit hokejový klub prodat. Záchrana extraligy znamená pro radní lepší pozici při vyjednávání s potenciálními zájemci o koupi klubu. „Město nemůže být správcem tohoto typu společnosti. Hokejové kluby po celé republice jsou privátní a často je vedou bývalí hokejisté," řekl primátor Charvát.

Primátor zároveň připustil, že nějaká jednání už probíhají, v horizontu dvou měsíců by ale mělo dojít k jejich zintenzivnění. „Hlavní pro nás bylo vědět, o čem vůbec budeme jednat. Chceme ekonomicky dokončit tento rok a připravit rozpočet na rok příští," řekl Charvát.

UNÁHLENÝ NÁKUP A DALŠÍ PENÍZE
Někteří opoziční zastupitelé už v minulosti měli strach z toho, že pokud by hokejový klub sestoupil do nižší ligy, muselo by do něj město investovat další peníze, a nákup považovali za příliš unáhlený. „Nedokáži si představit, že bychom tady takto hlasovali o dalších půjčkách pro hokejový klub. Myslím, pane primátore, že kdyby šlo o vaše vlastní peníze, hlasoval byste jinak," řekl František Brendl (Pardubáci).

Charvát však kontroval tím, že je člen dozorčí rady klubu, takže za jeho hospodářské výsledky ručí majetkem.