Hvězda zápasu
TOMÁŠ ZOHORNA, útočník Pardubic (v utkání 2+0): Posunul se do elitní formace k Noskovi a Radilovi a zářil. Ve třetí třetině dvěma góly v rozmezí 55 vteřin stvrdil fantastický obrat Pardubic.  

Východočeši vyhráli na ledě posledního Chomutova 4:3, když po dvou třetinách prohrávali už 0:3! Hosty v duelu 34. kola extraligy dlouho trápil jejich nedávný spoluhráč – gólman Martin Růžička.

Neskutečný obrat na ledě nejslabšího celku soutěže: Těsně před první přestávkou domácí Půlpán nastřelil kotouč na branku, puk se nešťastně otřel o pardubického zadáka a zapadl za Hudáčkova záda. V polovině zápasu se z dorážky trefil Svoboda. A v závěru třetiny pak Gajovský. Chomutov vedl po dvou třetinách 3:0 a nikdo nepochyboval o jeho výhře.

Navíc vzápětí neudržel nervy na uzdě Petr Sýkora, který obdržel trest na 2+10 minut a trest do konce utkání za nesportovní chování. Při cestě do kabin pak náhradní gólman Dušan Salfický vyřkl také něco ostřejšího a rovněž vyfasoval trest do konce zápasu. Hosté tak duel dohrávali bez svého kapitána a náhradního brankáře, trest si vysloužil i obránce Gregorc.

A přišlo nevídané: Tybor a Ďaloga v rozmezí tří minut vyrovnali a poslední slovo si vzal Tomáš Zohorna. V 51. minutě dal dvě branky a vystřelil Pardubice do stavu euforie! 

Chomutov  –  Pardubice  3:4 (1:0, 2:0, 0:4)
Fakta – branky a nahrávky: 19. Pulpán (Hřebejk, D. Hruška), 29. Jaroslav Svoboda (Rutta, Sikora), 39. Gajovský (D. Hruška) – 44. Tybor (Endál), 47. Ďaloga (T. Nosek), 51. T. Zohorna (Gregorc), 51. T. Zohorna (Gregorc).
Rozhodčí: Hodek, Kalivoda – Frodl, Charvát.
Vyloučení: 12:7, navíc P. Sýkora a Salfický oba 10 min. a do konce utkání, Gregorc (všichni Pardubice) 10 min.
Využití: 2:3.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 4091.
HC Piráti Chomutov:  Martin Růžička – J. Mrázek, Pulpán, Novák, Prošek, Rutta, Trefný, Bartejs – D. Hruška, Gajovský, Hřebejk – Bomersback, J. Straka, Kubinčák – Sikora, Jaroslav Svoboda, Šagát. Trenéři: Turek a R. Kaše.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:  Hudáček – Gregorc, Ďaloga, Píša, Korím, Zdráhal, Čáp – Radil, T. Nosek, T. Zohorna – Kolář, Somík, P. Sýkora – Endál, Cetkovský, Tybor – Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Hradec Králové  –  Brno  2:3 (0:0, 1:0, 1:3)